Narkobarons Priverts joprojām nespēj aizmirst skatu, kā viņa priekšā sašķaidīta cilvēka galva (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rolands Priverts
Rolands Priverts Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien, 16. janvārī, Rīgas viesnīcā "Gutenbergs" notika bēdīgi slavenā narkokurjera Rolanda Priverta grāmatas "Nebaidies ne no kā" atvēršanas svētki. Sarunā ar žurnālu “Vakara Ziņas” viņš pastāstīja, ka ir ļoti daudz ceļojis pa pasauli un redzējis visādas šausmas, taču ir viens skats, kuru viņš nekādi nespēs aizmirst.

“Man tas likās kā ierasta lieta. Nekas šausmīgs. Vienīgi cilvēka galvas sašķaidīšana tieši manā acu priekšā ir kaut kas tāds, ko pat filmās nerāda. Šis mirklis man joprojām vēl rādās acīs. Kad vajag par kaut ko padomāt, šis skats gluži kā vīzija uzplaiksnī no jauna,” tā biznesmenis.

Vēl Priverts izdevumu informēja, ka viņam, neskatoties uz iesaistīšanos kokaīna biznesā, nav, ko nožēlot: “Man ir bijusi prieka pilna dzīve. [..] Mana dzīve ir izdevusies tādā ziņā, ka esmu priecīgs un kļuvis labestīgs.”

Rīgas apgabaltiesa šā gada 23. janvārī pulksten 10 apelācijas kārtībā turpinās skatīt krimināllietu, kurā Prīvets apsūdzēts kokaīna kontrabandā un kokas lapu glabāšanā, liecina tiesu kalendārā pieejamā informācija.

Lieta nonākusi apelācijas instancē, jo Rīgas rajona tiesa Prīvertam piesprieda septiņus gadus ilgu ieslodzījumu. Prīverts šo tiesas spriedumu pārsūdzēja.

"Latvijas Avīze" iepriekš vēstīja, ka narkotiku kontrabandā Prīverts darbojies kopā ar Jāni Tidriķi, Antanu Buividu, Mindaugu Barču un Sigitu Šermukšni. Pret viņiem lieta izdalīta atsevišķā tiesvedībā. Šim četriniekam katram piespriesti seši gadi cietumā.

Pērn oktobra sākumā sarīkotajā preses konferencē Prīverts sacīja, ka krimināllieta esot safabricēta, jo viņam ir alibi. Lietu izdevies safabricēt, jo Prīvertu nodevis advokāts, kurš aizmuguriski sadarbojies ar apsūdzības virzītāju.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Priverts par narkotiku noziegumiem cietumā sēdējis vairākkārt. Jau 1999. gada sākumā viņu kopā ar toreizējo Latvijas Modeļu asociācijas prezidenti Dairu Silavu Rīgas lidostā aizturēja par mēģinājumu Latvijā ievest gandrīz divus kilogramus kokaīna. Par šo gadījumu Augstākā tiesa 2000. gada novembrī Prīvertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, taču no cietuma viņš tika atbrīvots pirms termiņa.

2004. gada sākumā Prīvertu aizturēja Gvajakilas lidostā Ekvadorā. Pie viņa tika atrasti 894 grami kokaīna.

Savukārt 2009. gadā Privertam tika piespriests astoņu gadu cietumsods Somijā par kokaīna kontrabandu no Dienvidamerikas uz Somiju, Igauniju un Latviju.

Kā vēsta "Latvijas Avīze", pēdējos gados Prīverts dzīvo gan Latvijā, gan Bolīvijā. Kokaīna un citu narkotiku laiks viņam esot pagājis. "Nezīmējos, esmu kluss un mierīgs, spēlējos biržā ar interneta valūtu bitkoiniem," laikrakstam sacījis apsūdzētais. Uz tiesu Rīgā gan viņš esot nācis regulāri.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu