"Tesla" likvidēs 7% darbvietu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Tesla" vadītājs Īlons Masks
"Tesla" vadītājs Īlons Masks Foto: EPA/Scanpix

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" piektdien paziņoja, ka likvidēs aptuveni 7% darbvietu, kompānijai cenšoties uzlabot savu efektivitāti.

"Tesla" vadītājs Īlons Masks ierakstā savā blogā norādīja, ka uzņēmums likvidēs darbvietas laikā, kad tas cenšas sasniegt vairāk klientu, kuri var atļauties tā ražotos automobiļus.

Viņš raksta, ka "Tesla" lētākais piedāvājums šobrīd ir "Model 3" automobilis par 44 000 dolāru (38 600 eiro).

>>Video: Tesla kravas auto atkal manīts darbībā

"Nepieciešamība pēc lētāka "Model 3" varianta kļūs vēl izteiktāka 1.jūlijā, kad nodokļu atvieglojumi ASV samazināsies par pusi, padarot šo automobili vēl par 1875 dolāriem dārgāku," skaidro Masks, piebilstot, ka šis modelis vēl vairāk sadārdzināsies gada beigās, kad nodokļu atvieglojumi šādu spēkratu iegādei tiks atcelti pavisam.

Masks ierakstā savā tvitera kontā oktobrī norādīja, ka uzņēmums nodarbina 45 000 cilvēku, tādējādi plānotā darbvietu likvidēšana varētu ietekmēt aptuveni 3150 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu