"Netflix" uzvaras gājiens turpinās: abonentu skaits pietuvojas 140 miljoniem (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV video straumēšanas milzis "Netflix" turpina uzvaras gājienu visā pasaulē – uzņēmuma pakalpojumu abonentu skaits pagājušā gada pēdējā ceturksnī palielinājās par 8,8 miljoniem, pārsniedzot 139 miljonus, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Iespaidīgo lietotāju skaita ieaugumu uzņēmuma pārstāji galvenokārt skaidro ar pieprasījuma pēc “Netflix” oriģinālsatura.

Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, lielāko daļu populārāko “Netflix” filmu un seriālu tagad veido paša uzņēmuma veidotais saturs.

Analītiķi lēš, ka filmu un seriālu veidošanai “Netflix” pagājušajā gadā kopumā iztērēja 13 miljardus dolāru.

Sagaidāms, ka uzņēmuma investīcijas jaunā saturā turpinās palielināties.

Pagājušā gada pēdējo ceturksni “Netflix” noslēdza ar 4,2 miljardu dolāru ieņēmumiem, kas ir par 27% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā laika periodā.

Nesen “Netflix” paziņoja par abonentmaksas palielināšanu ASV un vairākās Latīņamerikas valstīs – sagaidāms, ka šīs solis uzņēmuma ieņēmumus nākotnē palielinās vēl vairāk.

“Netflix” pārstāvji neizslēdza, ka abonentmaksas pieaugums gaidāms arī citu valstu tirgos.

1997.gadā darbību sākušais “Netflix” ir kļuvis par vienu no vērtīgākajiem mediju uzņēmumiem pasaulē.

2002.gadā, kad “Netflix” kļuva par fondu tirgū kotētu uzņēmumu, tam bija mazāk par vienu miljonu abonentu.

Kopš 2016.gada “Netflix” pakalpojumi ir pieejami visā pasaulē, izņemot Ķīnu, Sīriju, Ziemeļkoreju un Krievijas okupēto Krimu.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu