Buks kļuvis par jauno Latvijas Volejbola federācijas prezidentu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Buks
Jānis Buks Foto: Ieva Čīka/LETA

Par jauno Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidentu piektdien tika ievēlēts Jānis Buks.

LVF kopsapulcē par Buku kā prezidentu balsoja 45 organizācijas biedri, pret bija viens, bet atturējās astoņi. Līdz ar to viņš tika ievēlēts par jauno federācijas vadītāju.

Buks gan bija vienīgais kandidāts uz LVF prezidenta krēslu.

Savukārt LVF valdē uz nākamajiem diviem gadiem bez Buka ievēlēti Māris Trušelis (kluba Jēkabpils "Lūši" prezidents), Jānis Valers (uzņēmējs un kluba "Ozolnieki" prezidents), Indulis Laškovs (Aizputes novada sporta centra "Lejaskurzeme" izpilddirektors), Andris Blaka (Baltijas lielākās mārketinga komunikācijas grupas īpašnieks ("Taivas Ogilvy", "ASAP Promo"), arī "Brazīlijas" idejas autors), Toms Reiziņš ("MN Holding" būvniecības grupa), Kaspars Timermanis (uzņēmējs un biedrības "Es par volejbolu!" valdes priekšsēdētājs), Linda Mežgaile (Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūras "MM&A" vadītāja) un Andris Konošonoks (Rīgas dome, finanšu departamenta biroja vadītājs).

LVF prezidenta amatu nolēmis pamest Atis Sausnītis. Viņš šajā amatā bija jau trešo termiņu - pirmo reiz viņš šos pienākumus pildīja no 2004. līdz 2008.gadam, tad LVF vadīja Almers Ludviks, bet amatā Sausnītis atgriezās 2013.gada janvārī, bet pirms diviem gadiem tika pārvēlēts.

Par jauno LVF prezidentu Buks gan ievēlēts uz diviem gadiem, jo šīs bija ārkārtas vēlēšanas, bet nākamreiz prezidents tiks vēlēts 2021.gadā uz četriem gadiem.

Buks iepriekš strādāja bankas "Luminor Latvija" valdē un bija korporatīvo klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs. Viņu prezidenta amatam izvirzīja septiņi LVF biedri.

Jaunais LVF prezidents pašlaik ir vecākais finanšu padomnieks SIA "Calidus Capital".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu