Āfrikas cūku mēri pirmo reizi konstatē Turlavas un Bunkas pagastos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 15 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) saslimšanas gadījumus mežacūku populācijā Latvijā, tostarp pirmo reizi vīruss konstatēts pa vienai mežacūkai Turlavas un Bunkas pagastos, liecina PVD publiskotā informācija.

Kuldīgas novada Turlavas un Priekules novada Bunkas pagastos ĀCM iepriekš netika konstatēts.

Saslimšana ar ĀCM pagājušajā nedēļā konstatēta arī pa divām mežacūkām Brocēnu novada Gaiķu pagastā, kā arī Vaiņodes novada Embūtes pagastā.

Tāpat ĀCM konstatēts pa vienai mežacūkai Alūksnes novada Mārkalnes pagastā, Brocēnu novada Remtes pagastā, Burtnieku novada Burtnieku pagastā, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, Kuldīgas novada Kabiles pagastā, Madonas novada Liezēres pagastā, Saldus novada Lutriņu un Pampāļu pagastos, kā arī Vaiņodes novada Vaiņodes pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēta 65 ar ĀCM slimām mežacūkām 29 novadu 47 pagastos un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu