M.Dukurs: Desmit Eiropas čempiona tituli pēc kārtas ir nopietns rādītājs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Izcīnītie desmit Eiropas čempiona tituli pēc kārtas ir ļoti vērā ņemams rādītājs karjeras kopējā griezumā, pēc 2019.gada Vecā kontinenta titula izcīnīšanas sarunā ar TVNET sacīja skeletonists Martins Dukurs.

M.Dukurs piektdien jau desmito reizi pēc kārtas izcīnīja Eiropas čempiona titulu skeletonā, sasniedzot arī savdabīgu rekordu. Pēc sporta statistikas organizācijas «Gracenote» datiem, M.Dukurs ir pirmais sportists vēsturē, kurš kļuvis par desmitkārtēju Eiropas čempionu individuālā disciplīnā, kas iekļauta olimpisko spēļu programmā. 

Jaunākais no brāļiem Dukuriem uzreiz pēc triumfa pauda, ka sacensībās viss gāja no rokas.

"Esmu ļoti apmierināts! Kaut sezona nesākās veiksmīgi, mazais mērķis bija izcīnīt zeltu Eiropas čempionātā. Braucieni bija labi, slīdēja arī labi," sacīja desmitkārtējais Eiropas čempions skeletonā.

Eiropas čempionātam bija jānotiek jau pagājušajā nedēļā Kēnigszē trasē Vācijā, taču sniegputeņa dēļ to pārcēla uz Austrijas trasi Īglsu. Insbrukā esošā trase ir viena no vienkāršākajām Pasaules kausa (PK) kalendārā, taču šoreiz to izbraukt neesot bijis nemaz tik viegli.

"Trases ledus bija ļoti grubuļains. Pārejās varēja pazaudēt ļoti daudz laika. Daudzas trases vietas, kuras parasti izbraukt bija ļoti viegli, šoreiz sagādāja problēmas. Īpaši to varēja just aplī, apļa izejā. No tā atkarīgs kamanu ātrums lejasdaļā," pastāstīja sportists.

M.Dukurs izcēla, ka katrs izcīnītais Eiropas čempionāta zelts ar kaut ko palicis atmiņā, bet daži tomēr izceļas.

"Desmit Eiropas tituli ir tāds patīkams karjeras kopsavilkums. Desmit gadi pēc kārtas - tas tāds nopietns termiņš! Iekšēji par to ir ļoti liels gandarījums. Īpaši es atceros uzvaru Laplaņas trasē 2015.gadā. Bija ļoti grūtas sacensības, švaka trases ledus kvalitāte, bet ļoti labi braucieni. Vēl spilgti atceros pašu pirmo Eiropas zeltu 2010.gadā, arī Īglsā. Toreiz Latvijas himna Austrijā izskanēja trīs reizes pēc kārtas - par uzvaru PK posmā, kopvērtējumā un Eiropas čempionātā," savus sasniegumus atcerējās viens no pasaulē labākajiem skeletonistiem.

PK kopvērtējumā līderis ar 834 punktiem ir krievs Aleksandrs Tretjakovs, otro vietu ar 820 punktiem ieņem dienvidkorejietis Sunbins Juns, bet trešais ar 771 punktu ir M.Dukurs, kamēr sestajā pozīcijā ar 688 punktiem ir Tomass Dukurs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu