Raidījums: Uz "RB Rail" vadītāja amatu konkurē kandidāti no Somijas un Polijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"RB Rail" pagaidu izpilddirektors Igns Degutis.
"RB Rail" pagaidu izpilddirektors Igns Degutis. Foto: Zane Bitere/LETA

Uz Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" valdes priekšsēdētāja amatu konkurē divi kandidāti - viens no Somijas un viens no Polijas, liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esoša neoficiāla informācija.

Jauno vadītāju "RB Rail" padome varētu apstiprināt pāris nedēļu laikā. Viens no galvenajiem jautājumiem valdes priekšsēdētāja izvēlē ir tas, cik lielu atalgojumu jaunajam vadītājam maksāt, vēstīja Latvijas Televīzija. Tai neoficiāli zināms, ka viens no klupšanas akmeņiem kandidāta izvēlē ir atalgojums, jo viena kandidāta prasības esot augstas - 20 000 eiro mēnesī. Tas ir vismaz divas reizes vairāk nekā saņēma bijusī kopuzņēmuma vadītāja Rubesa.

"Mums ir īss saraksts ar ļoti augsti kvalificētiem kandidātiem, kas atbilst mūsu prasībām. Mums vēl priekšā ir vairākas tikšanās, pēc kurām vienosimies par uzvarētāju. Cerams, tas notiks janvārī vai februārī. Pēc tam atkarībā no kandidāta divu trīs mēnešu laikā jaunais vadītājs sāks darbu," stāstīja nesen amatā ieceltais "RB Rail" padomes priekšsēdētājs Karolis Sankovskis.

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekta īstenotāja, Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" bijusī vadītāja Rubesa pērn 27.septembrī iesniedza uzņēmuma padomei atlūgumu, kas stājas spēkā iesniegšanas brīdī. Galvenie viņas atkāpšanās iemesli bija saistīti ar krasi atšķirīgo un nesavienojamo redzējumu par turpmāko "Rail Baltica" projekta vadības un ieviešanas modeli.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu