Ledus iešana traucē pareizticīgajiem gremdēties Daugavā (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ticīgie stāv rindā, lai pēc Lielās ūdens iesvētīšanas kārtas, gremdētos iesvētītajos Daugavas ūdeņos 11.novembra krastmalā iepretim Lielā Kristapa statujai
Ticīgie stāv rindā, lai pēc Lielās ūdens iesvētīšanas kārtas, gremdētos iesvētītajos Daugavas ūdeņos 11.novembra krastmalā iepretim Lielā Kristapa statujai Foto: Lita Krone / LETA

Šodien tiek atcelta pareizticīgo gremdēšanās Daugavas ūdenī saistībā ar mainīgajiem laika apstākļiem, liecina Latvijas Pareizticīgās Baznīcas preses dienesta izplatītais paziņojums.

Tajā teikts, ka "saistība ar mainīgajiem laika apstākļiem Daugavā sākusies daļēja ledus iešana (starp Akmens un Vanšu tiltiem), kuras rezultātā bojāta jau savlaicīgi ūdenī ievietotā konstrukcija, kas bija paredzēta, lai nodrošinātu cilvēku gremdēšanos ūdenī Kunga Kristīšanas svētkos. Pēc sarunām ar drošības dienestu speciālistiem noskaidrojās, ka bojātu un neizturīgu konstrukciju izmantošana var radīt draudus cilvēku dzīvībai".

Lielā ūdens iesvētīšanas kārta Daugavā notiks kā paredzēts šodien plkst.13, tomēr cilvēku drošības labad un nepārvaramu apstākļu rezultātā gremdēšanās Daugavas ūdenī Rīgā tiek atcelta.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu