Sevastova: Psiholoģiski esmu kļuvusi spēcīgāka

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/Scanpix

Anastasija Sevastova naktī uz sestdienu sezonas pirmā "Grand Slam" tenisa turnīra "Australian Open" trešajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzvarēja šā brīža labāko Ķīnas tenisisti Vanu Cjanu, otro reizi šajās sacensībās iekļūstot astotdaļfinālā. Latvijas pirmā rakete uzskata, ka 2019. gada sezonai sagatavojusies pietiekoši labi un ir psiholoģiski spēcīgāka. 

"Domāju, ka man izdevās labs spēles sākums. Mēs abas sākām labi, bet man tas padevās veiksmīgāk," WTA mājas lapā citēta Sevastova. "Pirmajos geimos man viņu izdevās salauzt."

Sevastova "Autralian Open" astotdaļfinālā iekļuva pirmo reizi kopš 2011. gada. 

"Nebija viegli pielāgoties laikapstākļiem, jo pūta sānvējš un traucēja arī saule. Cīnījos un neļāvu viņai spēlēt savu spēli," norādīja Sevastova. 

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova spēkiem mērosies ar Japānas tenisisti Naomi Osaku, kas trešajā kārtā smagā cīņā ar 5-7, 6-4, 6-1 pieveica Taivānas sportisti Suveju Sje. 

"Domāju, ka Melburnā ir grūtāk spēlēt nekā "US Open" turnīrā Ņujorkā [pērn Sevastova aizkļuva līdz pusfinālam]. Korts ir ātrāks, bet dažreiz mēdz būt arī lēnāks... grūtāk pierast arī pie laika apstākļiem. Katram mačam jāpieiet ar citu pieeju," pastāstīja Sevastova, kura sacensībās izlikta ar 13. numuru. 

Latvijas pirmā rakete uzskata, ka starpsezonā paveikusi teicamu darbu un turnīram un sezonai kopumā ir labi sagatavojusies. 

"Šogad esmu sagatavojusies labāk, tā domāju," teica Sevastova. "Esmu spēcīgāka psiholoģiskā ziņā un tādēļ arī ir labāks rezultāts. Sezonas ievadā es nejutos droši, lai gan esmu aizvadījusi vairākas labas spēles."

Sevastova ar Osaku līdz šim kortā tikušās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pēdējo reizi viņas spēkiem mērojās pašā janvāra sākumā Brisbenas turnīrā, kurā uzvaru ar 3-6, 6-0, 6-4 izcīnīja Japānas labākā tenisiste. 

"Osaka spēlē ar lielu jaudu un kortā prot pārvietoties. Viņa var spēlēt arī no aizsardzības. Pret viņu nevar spēlēt vienveidīgi," sacīja Sevastova.

Latvijas un Japānas pirmās raketes savu piekto savstarpējo dueli aizvadīs pirmdien. 

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Sevastova jau nopelnījusi 240 reitinga punktus un 260 000 Austrālijas dolāru prēmiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu