Par CSU līderi ievēlēts Bavārijas premjers Zēders (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bavārijas premjerministrs Markuss Zēders
Bavārijas premjerministrs Markuss Zēders Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Kristīgi Sociālās savienības (CSU) kongresā par jauno partijas līderi sestdien ievēlēts Bavārijas premjerministrs Markuss Zēders, kurš šajā amatā nomainīs Vācijas iekšlietu ministru Horstu Zēhoferu.

Zēhofers par aiziešanu no partijas priekšsēža amata paziņoja pēc tam, kad novembrī notikušajās Bavārijas landtāga vēlēšanās CSU zaudēja desmit procentpunktus no iepriekšējās vēlēšanās iegūtajām balsīm.

Līdz ar to konservatīvie zaudēja savu tradicionālo absolūto vairākumu Bavārijas reģionālajā parlamentā.

Zēders bija vienīgais kandidāts, kas pretendēja uz partijas līdera amatu, un CSU biedri cer, ka viņa vadībā partija spēs atgūt savu popularitāti, ko tā zaudējusi, daudziem vēlētājiem pieslejoties pret imigrāciju krasi noskaņotajai eiroskeptiķu partijai "Alternatīva Vācijai" (AfD).

Pirms balsojuma, Zēders aicināja atjaunot vienotību ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles pārstāvētajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU), kas ir Bavārijas konservatīvo māsaspartija nacionālajā līmenī.

"Mums jāatšķir jauna nodaļa sadarbībā" ar CDU, uzrunājot kongresa delegātus, uzsvēra Zēders, piebilstot, ka CSU nav CDU teritoriāla nodaļa un ka partijai nepieciešams savs "profils ar stilu".

Viņš norādīja, ka abām konservatīvajām partijām jāsadarbojas, nevis jādarbojas vienai pret otru, galveno uzmanību pievēršot, tam, kas abām ir kopīgs, nevis tam, kas tās šķir.

"Pienācis laiks Vācijā atjaunot CDU un CSU vienotības spēku,” uzsvēra Bavārijas premjers.

Savā atvadu runā, atstājot partijas līdera amatu, Zēhofers savukārt paziņoja, ka arī turpmāk klusēs par savstarpējām cīņām CSU iekšienē.

"Esmu priecīgs, ka esmu daudz ko pieņēmis, daudz ko norijis un par daudz ko nekad neesmu runājis," norādīja 69 gadus vecais politiķis.

Zēhofers atzina, ka kopš 2017.gada Bundestāga vēlēšanām bijušas "dažas domstarpības", taču viņš "uz tām nekādā veidā nekad nav reaģējis", jo "tik ilgi darbojoties partijā", cik ilgi to darījis viņš, "partija tev kļūst dārga".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu