Infografika: Anastasija Sevastova - Naomi Osaka

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova (no labās) un Naomi Osaka
Anastasija Sevastova (no labās) un Naomi Osaka Foto: EPA/Scanpix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova naktī uz pirmdienu aizvadīs sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - astotdaļfināla maču, spēkojoties pret Japānas pārstāvi Naomi Osaku. Abu spēlētāju duelis uz centrālā korta sāksies ne ātrāk par plkst.3 pēc Latvijas laika. Iepazīsties ar abu spēlētāju statistiku. 

Sevastova WTA rangā ieņem 12.vietu un turnīrā izlikta ar 13.numuru, kamēr Osaka ir pasaules ceturtā rakete un šajā turnīrā viņai piešķirts tieši šāds numurs.

Latvijas tenisiste par ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla sasniegšanu nopelnījusi 240 WTA ranga punktus. Iepriekš šajā turnīrā viņa tik tālu tika 2011.gadā, bet tagad viņa atkārtojusi savas karjeras labāko rezultātu. Austrālijā mači notiek uz cietā seguma kortiem - tāpat kā viņai veiksmīgajā ASV atklātajā čempionātā.

Sevastova ar Osaku tikās jau šī gada 3.janvārī, kad Latvijas tenisiste ar 6-3, 0-6, 4-6 piedzīvoja neveiksmi Brisbenas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā. Pēdējo divu gadu laikā viņas kopumā spēkojušās četras reizes, katrai tiekot pie divām uzvarām.

Šī gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja vācieti Monu Bartelu, kura rangā ir 76.vietā, bet otrajā kārtā viņa ar 6-3, 3-6, 6-2 uzvarēja planētas 106.raketi Bjanku Andresku no Kanādas. Savukārt trešajā kārtā Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Ķīnas pārstāvi Vanu Cjanu, kura ir pasaules 21.numurs.

Savukārt Osaka vispirms ar 6-4, 6-2 pieveica Magdu Lineti no Polijas (WTA 80.), pēc tam ar 6-2, 6-4 uzvarēja slovēnieti Tamaru Zidanšeku (WTA 78.), bet trešajā kārtā ar 5-7, 6-4, 6-1 pārspēja taivānieti Suveju Sje (WTA 27.).

Sevastovas un Osakas pāra uzvarētāja ceturtdaļfinālā sacentīsies pret ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kura ir pasaules septītā rakete, vai planētas 17.numuru Medisonu Kīsu no ASV.

Osaka karjeras laikā izcīnījusi divus WTA titulus, bet pērn viņas karjerā zīmīgs pieturas punkts bija uzvara ASV atklātajā čempionātā, kur japāniete skandalozā fināla mačā apspēlēja slaveno mājinieci Serēnu Viljamsu. Viņa kļuva par pirmo japānieti, kas triumfējusi "Grand Slam" turnīrā.

Savukārt pieminētajā turnīrā Brisbenā Osaka apstājās pusfinālā, bet Austrālijas atklātajā čempionātā 21 gadu vecā Japānas pārstāve arī pērn sasniedza ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu, kas ir viņas karjeras rekords.

Tikmēr Sevastova pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas sezonas pirmajās sacensībās Brisbenā turpinājumā apstājās Sidnejas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā.

Sevastova Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā spēlē sesto reizi.

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 1-6, 6-3, 2-6 piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari.

Ostapenko un Sevastova ir noslēgušas dalību arī dubultspēļu sacensībās.

Vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, kurš mačā ar 2014.gada čempionu Stanu Vavrinku uzvarēja pirmo setu, bet otrajā muguras traumas dēļ izstājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu