Valkas novadā pērn dzimis mazāk bērnu nekā gadu iepriekš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valkas novada Dzimtsarakstu nodaļā pagājušajā gadā reģistrēti 62 jaundzimušie, kas ir par 16 mazāk nekā 2017.gadā, liecina Valkas novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotā informācija.

Aizvadītajā gadā novadā piedzimušas 33 meitenes un 29 zēni.

20 ģimenes sagaidījušas savu pirmdzimto, 21 gadījumā bērns bija otrais savu vecāku ģimenē, 14 - trešie, četrām ģimenēm pērn piedzimis ceturtais bērniņš, divām - piektais, bet vienai ģimenei pasaulē nācis devītais bērniņš.

Vismazāk jaundzimušo reģistrēts novembrī, kad novadā piedzima tikai trīs bērniņi, visvairāk saulgriežu mēnešos - jūnijā piedzima deviņi, bet decembrī - astoņi bērni.

Aizvadītajā gadā nedaudz samazinājies Valkas novadā reģistrēto mirušo skaits - reģistrēti 144 mirušie, kas ir par astoņiem mazāk nekā 2017.gadā. Mirušas 80 sievietes un 64 vīrieši.

Kaut arī nedaudz samazinājies gadā mirušo skaits, tomēr dzimušo skaita kritums ir ievērojams un demogrāfiskā situācija novadā 2018.gadā nav uzlabojusies. Dabiskais pieaugums ir izteikti negatīvs - mirstība vairāk nekā divas reizes jeb par 82 pārsniedza dzimstību, un šī starpība ir lielāka, kā iepriekšējos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu