BK "Ventspils" apvienotajā čempionātā svin 17. uzvaru pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Ventspils" komanda
"Ventspils" komanda Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempione "Ventspils" sestdien svinēja uzvaru "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā.

Ventspilnieki savā laukumā ar rezultātu 88:67 (28:17, 15:15, 24:20, 21:15) pārspēja Tallinas "TalTech" komandu.

"Ventspils" rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Rihards Lomažs, 15 punktus iemeta Džonatans Erledžs, 13 punkti bija Jānim Bērziņam, bet desmit - Mārim Guilbim.

Viesiem 13 punktus iemeta turnīra decembra mēneša labākais spēlētājs Tomass Rādiks.

"Ventspils" ar 17 uzvarām 18 spēlēs apvienotajā līgā ieņem pirmo vietu, kamēr "TalTech" ar deviņiem panākumiem 17 cīņās ir sestajā pozīcijā, bet uzvaras gadījumā Tallinas komanda būtu pakāpusies uz piekto vietu.

Zīmīgi, ka "Ventspils" visas 17 uzvaras izcīnījusi pēc kārtas, jo turnīra pirmajā spēlē tā piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo". Tikmēr kurzemnieku šīs dienas pretiniece "TalTech" pašlaik zaudējusi trīs spēles pēc kārtas.

Abu vienību pirmajā tikšanās reizē "Ventspils" viesos bija pārāka ar 92:78.

Tikmēr vēl vienā šodienas spēlē "Jūrmala"/"Betsafe" savā laukumā uzņem "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistus. Jūrmalnieki negaidīti pastiprinājuši savu sastāvu ar Kasparu Kambalu, tomēr viņš vienīgo reizi laukumā dosies nākamnedēļ pret "Kalev"/"Cramo", aizvadot savas karjeras noslēdzošo maču.

Visbeidzot plkst.20 šodien "Kalev"/TLU uzņems "Latvijas Universitāti" (LU), kas zaudējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas. Abu vienību pirmajā mačā Tallinas klubs viesos guva virsroku ar 66:53.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 17 uzvarām 18 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 15 uzvarām 17 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 14 uzvarām 16 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 12 panākumiem 17 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar deviņiem panākumiem 16 mačos seko Tallinas "Kalev"/TLU, tālāk ar deviņām uzvarām 17 cīņās ir Tallinas "TalTech", bet tām ar desmit uzvarām 19 mačos seko "Betsafe"/"Jūrmala", kamēr astotā ar septiņiem panākumiem 15 spēlēs ir "Tartu Universitāte".

Devītā septiņām uzvarām 16 spēlēs ir Raplas "Avis Utilitas", bet pirmo desmitnieku ar astoņiem panākumiem 19 spēlēs noslēdz Pērnavas "Sadam", bet tai ar piecām uzvarām 17 cīņās seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Tālāk ar četrām uzvarām 15 spēlēs ir "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", pie trim panākumiem 15 spēlēs tikusi "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās 16 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu