Jauna LGS vadības torņa būvniecības tehniskā projektēšana izmaksās € 2,345 miljonus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gaisa satiksmes dispečers
Gaisa satiksmes dispečers Foto: Ieva Lūka/LETA

AS "Latvijas gaisa satiksme" (LGS) jauno gaisa satiksmes vadības torņa būvniecības tehnisko projektēšanu par 2,345 miljoniem eiro veiks piegādātāju apvienība "ATCT 2020", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā pieejamā informācija.

LGS noslēgusi līgumu ar piegādātāju apvienību "ATCT 2020" par 2 345 388 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Līgums noslēgts par jauna gaisa satiksmes vadības torņa būvniecības tehnisko projektēšanu.

Piegādātāju apvienība “ATCT 2020” sastāv no trīs biedriem SIA "Arhis arhitekti", kā arī ASV reģistrētajiem "Leo a daly company" un "Marcos Costilla Aviation Consulting Group".

Līgums paredz, ka būvprojektēšanas darbi jāveic 73 nedēļu laikā no līguma parakstīšanas dienas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka plānots, ka 2023. gadā starptautiskajā lidostā "Rīga" tiks būvēts pasaulē tehnoloģiski modernākais gaisa satiksmes vadības tornis, kas būs daļa no lidostas vērienīgās paplašināšanās laikā līdz 2023. gadam. Jaunā ēka būs divas reizes augstāka nekā esošais gaisa satiksmes vadības tornis.

"Latvijas gaisa satiksme" ir 100% valsts uzņēmums, tā pienākums ir nodrošināt gaisa telpas lietotājus ar aeronavigācijas pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu