Vācu biatloniste Proisa izcīna pirmo uzvaru Pasaules kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Franciska Proisa
Franciska Proisa Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas biatloniste Franciska Proisa savās mājās Rūpoldingā svētdien guva karjeras pirmo uzvaru Pasaules kausa ietvaros.

Pašlaik 24 gadus vecā Proisa svētdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa piektā posma 12,5 kilometru masu starta sacensībās. Finišā viņa par nieka 0,2 sekundēm apsteidza norvēģieti Ingridu Landmarku Tannrevoldu, kura uz goda pjedestāla kāpa pirmo reizi karjerā.

Abas vadošās sportistes šaušanā nekļūdījās ne reizi.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa slovākiete Paulīna Fialkova, kura nesašāva vienu mērķi.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā gan joprojām ir Doroteja Vīrere no Itālijas, kura guvusi 498 punktus un kura svētdien bija 19.vietā, otrā ar 480 punktiem ir cita itāliete Lisa Vitoci, kamēr trešo pozīciju ar 449 punktiem ieņem Fialkova.

Savukārt Baiba Bendika ar 70 punktiem ir 45.pozīcijā.

Svētdien 15 kilometru masu startā vīriešiem kārtējo uzvaru šosezon izcīnīja Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kamēr Andrejs Rastorgujevs bija 20.pozīcijā.

Latvija sieviešu masu startā nebija pārstāvēta, bet Baiba Bendika ceturtdien 7,5 kilometru sprintā dāmām ierindojās 40.vietā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu