Sevastova trīs setu cīņā atzīst Osakas pārākumu

"Australian Open"
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Naomi Osaka (no kreisās) un Anastasija Sevastova
Naomi Osaka (no kreisās) un Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu sezonas pirmā "Grand Slam" tenisa turnīra "Australian Open" astotdaļfinālā naktī uz pirmdienu piedzīvoja Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kas trīs setu cīņā ar 6-4, 3-6, 4-6 piekāpās Japānas labākajai tenisistei Naomi Osakai, kura WTA rangā ieņem augsto ceturto vietu. 

Mačs risinājās turnīra centrālajā kortā. Tas ilga stundu un 47 minūtes. 

Sevastova WTA rangā ieņem 12. vietu un turnīrā bija izlikta ar 13. numuru, kamēr Osaka ir pasaules ceturtā rakete un šajā turnīrā viņai piešķirts tieši šāds numurs.

Lai arī Sevastova Melburnā spēlēja labāk nekā pērn, jaunnedēļ WTA rangā viņa, visticamāk, atkāpsies vienu vai divas pozīcijas. 

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Sevastova nopelnīja 240 reitinga punktus un 260 000 Austrālijas dolāru prēmiju.

Iepriekš šajā turnīrā Sevastova tik tālu tika 2011. gadā. 

Osaka ceturtdaļfinālā sacentīsies pret ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kura ir pasaules septītā rakete.

Šī abām tenisistēm bija piektā savstarpējā spēle. Latvijas tenisiste pārāka bijusi divos mačos. 

Šī gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja vācieti Monu Bartelu, kura rangā ir 76. vietā, bet otrajā kārtā viņa ar 6-3, 3-6, 6-2 uzvarēja planētas 106. raketi Bjanku Andresku no Kanādas. Savukārt trešajā kārtā Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Ķīnas pārstāvi Vanu Cjanu, kura ir pasaules 21. numurs.

Sevastova Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā spēlēja sesto reizi.

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 1-6, 6-3, 2-6 piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari.

Ostapenko un Sevastova ir noslēgušas dalību arī dubultspēļu sacensībās.

Vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, kurš mačā ar 2014. gada čempionu Stanu Vavrinku uzvarēja pirmo setu, bet otrajā muguras traumas dēļ izstājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu