Meksikā degvielas cauruļvada sprādzienā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 85 (1)

LETA/AP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bojātā degvielas cauruļvada sprādzienā Meksikas vidienē bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 85 cilvēkiem, paziņojušas amatpersonas.

Eksplozijas brīdī piektdien pie cauruļvada Idalgo štata Tlavelilpanā, aptuveni 85 kilometrus no galvaspilsētas Mehiko, bija sapulcējušies vairāk nekā 600 cilvēku, kas centās spaiņos savākt no cauruļvada plūstošo degvielu.

Idalgo štata gubernators Omars Fajads svētdien tviterī ierakstīja, ka bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 85, jo miruši vairāki smagi ievainotie.

Degvielas cauruļvada sprādziens Meksikā
Degvielas cauruļvada sprādziens Meksikā Foto: SCANPIX

Slimnīcās vēl atrodas 72 ievainotie, informēja gubernators. Daudzi guvuši smagus vai ļoti smagus apdegumus.

Daudzus bojāgājušos būs iespējams identificēt tikai ar DNS pārbaužu palīdzību, jo no viņiem palikuši tikai kauli un pelni.

Sprādziena cēlonis pagaidām nav noskaidrots. Taču valstij piederošais naftas uzņēmums "Pemex" tviterī izplatījis informāciju, ka cauruļvads ticis apzināti bojāts, lai iegūtu nelikumīgu piekļuvi degvielai.

Degvielas cauruļvada sprādziens Meksikā
Degvielas cauruļvada sprādziens Meksikā Foto: SCANPIX

Tikai pirms dažām nedēļām Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess sāka degvielas zādzību apkarošanas kampaņu.

Plaši izplatītās degvielas zādzības, kurās vainojamas gan noziedznieku bandas, gan korumpēti ierēdņi, pērn "Pemex" nodarījušas sešus miljardus peso (276 miljonus eiro) lielus zaudējumus.

Aprēķināts, ka pagājušajā gadā vidēji ik pēc 30 minūtēm veikts kāds nelikumīgs pieslēgums uzņēmuma cauruļvadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu