"Rīgas satiksmes" valde pieprasa atmaksāt līgumsodus 6,5 miljonu apmērā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

“Rīgas satiksmes” valde parakstījusi un nosūtījusi vēstules uzņēmumiem “Škoda Electric”, “Škoda Transportation” un “Solaris Bus & Coach”, kurās pieprasa atmaksāt līgumsodus par laicīgi nepiegādātajiem tramvajiem, trolejbusiem un autobusiem. Līgumsodu apjoms mērams 6,5 miljonos eiro, portālam TVNET pavēstīja “Rīgas Satiksmes” pārstāvis Viktors Zaķis.

“Rīgas satiksme” norāda, ka saskaņā ar noslēgtajiem sabiedriskā transporta iepirkuma līgumiem no pasūtītajiem 20 zemās grīdas tramvajiem Rīgai nav piegādāti 13 zemās grīdas tramvaji, par ko kopējais līgumā paredzētais sods ir aprēķināts 2,183,265 eiro apmērā.

Tāpat no pasūtītajiem 100 trolejbusiem Rīgai nav piegādāti 45 trolejbusi, par ko kopējais līgumā paredzētais sods ir 3,411,706 eiro.

Savukārt par 140 autobusu piegādes kavējumiem kopējais līgumā paredzētais sods ir 941,797 eiro.

“Rīgas satiksme” pieprasījusi saskaņā ar līguma noteikumiem veikt aprēķināto soda sankciju samaksu uzņēmumam vēstulē norādītajos termiņos, kas nevienā no pieprasījuma vēstulēm nav garāks par 30 dienām.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" iepirkumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu iegādi. Viens no tiem ir "Rīgas satiksmes" 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkums, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka šī iepirkuma rezultātā tika noslēgts līgums starp "Rīgas satiksmi" un Čehu uzņēmumu "Škoda Transportation" par 20 zemās grīdas tramvaju piegādi.

Otrs ir 2013.gada "Rīgas satiksmes" rīkots iepirkums par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro. Kā noskaidroja LETA, šajā iepirkumā uzvarēja Čehijas uzņēmums "Škoda Electric", saņemot tiesības piegādāt 125 trolejbusus.

Trešais iepirkums ir 2013.gadā "Rīgas satiksmes" veiktais iepirkums par autobusu piegādi 75 808 297 eiro apmērā. LETA noskaidroja, ka tajā uzvarējis Polijas uzņēmums "Solaris Bus&Coach" un tas paredz Rīgai piegādāt 175 jaunus autobusus, visu piegādi noslēdzot 2019.gadā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu