Pirmā jaunās paaudzes Toyota Supra pārdota 42 reizes dārgāk, nekā maksās pie dīleriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Toyota GR Supra
Toyota GR Supra Foto: www.barrett-jackson.com

Pirms nedēļas Ziemeļamerikas Starptautiskajā autošovā Detroitā dienas gaismu ieraudzīja piektās paaudzes Toyota GR Supra. Automobilis, kas izstrādāts vienlaikus ar BMW Z4 un attiecīgi tam ir tehniski ļoti līdzīgs, pie dīleriem vēl nav nonācis, taču ASV notikušajā Barrett-Jackson izsolē pirmais sērijveida eksemplārs jau ir pārdots. Turklāt ar pamatīgu uzcenojumu.

ASV noteiktā GR Supra sākuma cena ir 49 990 dolāri. Taču izsolē auto pārdots par 2,1 miljonu, kas ir 42 reizes vairāk. Līdzekļus gan nesaņems Toyota, bet gan Amerikas Sirds asociācija (American Heart Association) un Boba Budrafa labdarības fonds, kas sniedz atbalstu 2001.gada 11.septembra terora aktos cietušajiem.

Foto: www.barrett-jackson.com

Izsolē pārdotais auto Global #1 izpildījumā tapis, par bāzi ņemot GR Supra Launch Edition versiju, kas Amerikas tirgū tiks izlaista 1500 eksemplāros. Par to, ka šis ir pirmais šīs sērijas eksemplārs, liecina VIN numurs, kas beidzas ar cipariem 20201. Tas norāda uz Supra modeļa gadu un kārtas skaitli.

No Launch Edition modifikācijas Global #1 atšķiras pavisam nedaudz, tikai ar matēti pelēku virsbūves krāsojumu Phantom Matte. Glancēti sarkanie spoguļi, oglekļa šķiedras dizaina elementi, sarkanais salons savukārt jau ir daļa no Launch Edition atšķirības pazīmēm. 

Foto: www.barrett-jackson.com

Izsoles uzvarētājs bez mašīnas saņems viņa augumam šūtu sacīkšu kombinezonu, VIP biļetes uz NASCAR sērijas sacensībām Toyota Owners 400 (2018.gada sacensību ieraksts skatāms zemāk), iespēju izbraukt ar vadošo auto, kā arī izbaudīt dažus apļus NASCAR leģendas Maikla Voltripa pilotētā sacīkšu auto. 

Jaunākās paaudzes GR Supra (GR ir saīsinājums no Gazoo Racing), kas apgādāta ar 340 zirgspēku turbo motoru, kura vilkme tiek novadīta aizmugurējās ass riteņiem. Lai varētu optimāli izmantot visu mašīnas potenciālu, uz Supra ir arī diferenciālis, kas visu vilkmi var novadīt ritenim ar labāko saķeri. Tāpat zināms, ka Toyota GR Supra tiks ražota Austrijā un Eiropas tirgū maksās 62 900 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu