Atzīmēs Jaunatnes teātra dzimšanas dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunatnes teātris (1940- 1992)
Jaunatnes teātris (1940- 1992) Foto: Gunārs Binde

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā janvāra pēdējā svētdienā, 27. janvārī plkst. 14.00 tradicionāli tiks atzīmēta kādreizējā Jaunatnes teātra (1940- 1992) dzimšanas diena.

Šoreiz Dzimšanas dienas īpašais viesis būs izcilais fotogrāfs Gunārs Binde, kurš no 1962. gada līdz 1964. gadam bija Jaunatnes teātra gaismotājs, bet turpmākajos gados, būdams profesionāls foto mākslinieks, savos darbos ir iemūžinājis skatuves māksliniekus un darbiniekus. Aizvadītā gada 27. decembrī Gunāram Bindem palika 85.

“Man fotogrāfija ir māksla. Informatīva patiesība man nav vajadzīga. Galvenais ir mākslas patiesība. Mākslas fotogrāfija nepretendē uz dokumentalitāti. Palikdama dokumentāla ar izteiksmes līdzekļiem, tā apliecina manu patiesību, manu attieksmi pret objektu, pret dzīvi. Galvenais ir nevis dokumentālisms, bet mākslas tēls," atzīst fotomākslinieks.

Latvijas fotogrāfijas klasiķis Gunārs Binde savu darbu Zelta kolekcijas izstādes atklāšanas pasākuma laikā AS Latvijas Krājbanka galvenajā ēkā.
Latvijas fotogrāfijas klasiķis Gunārs Binde savu darbu Zelta kolekcijas izstādes atklāšanas pasākuma laikā AS Latvijas Krājbanka galvenajā ēkā. Foto: LETA/Edijs Pālens

Kā vienmēr skatītāji varēs tikties ar aktrisēm Antu Krūmiņu, Veltu Skursteni, Tamāru Soboļevu, Ludmilu Leimani un, protams, aktrisi Elvīru Baldiņu, kuru vasarā godāsim viņas simtgadē. Skatītājiem, kā vienmēr, šīs tikšanās ar leģendāriem Jaunatnes teātra māksliniekiem nodrošina vitālas nopietnības un dzirkstīgas asprātības atmosfēru.

Sarīkojumu vadīs Jānis Siliņš. Biļešu cenas: pieaugušajiem 4 eur, skolēniem, studentiem, pensionāriem 2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu