Brāļu Bertānu tēvs: G.Popovičs ieteica labākos restorānus

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbolistu Daira un Dāvja Bertānu tēvs Dainis
Basketbolistu Daira un Dāvja Bertānu tēvs Dainis Foto: facebook.com

Basketbolistu Daira un Dāvja Bertānu tēvam Dainim kopā ar sievu Dinu viesojoties pie jaunākā dēla ASV, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" lidmašīnā ceļā uz Denveru labākos pilsētas restorānus ieteicis vienības galvenais treneris Gregs Popovičs.

Pagājušā gada 10.decembrī pasaulē nāca "Spurs" uzbrucēja Dāvja Bertāna un viņa sievas Annas pirmdzimtā Mila. Pēc šā priecīgā notikuma uz ASV apraudzīt mazmeitu devās arī Dina un Dainis Bertāni.

"Dāvis jūtas laimīgs un atbildīgs. Nebijām tur ilgi, bet iespēju robežās palīdzējām un paauklējām mazmeitu. Laika to darīt gan nebija daudz, jo devāmies uz "Spurs" spēlēm, arī izbraukumā. Ja komanda neatrodas izbraukumā, Dāvis uzņemas arī nakts barošanas pienākumus un palīdz Annai, kā vien var," par jaunākā dēla sekmēm tēva lomā sarunā ar TVNET pastāstīja Dainis Bertāns.

Brāļu Bertānu tēvs uzskata, ka Dāvja labais sniegums laukumā uzreiz pēc meitas piedzimšanas saistāms ar pozitīvajām emocijām un arī fizisko atpūtu - viņš izlaida divus mačus, lai varētu sagaidīt pasaulē nākam pirmdzimto.

Dina un Dainis Bertāni ASV klātienē vēroja piecas NBA kluba Sanatonio "Spurs" spēles, bet ar komandas vadību gan īpaši nepārrunāja jaunākā dēla sekmes pasaules spēcīgākajā līgā.

"Speciāli ar komandas vadību netikāmies, lai par to runātu. Lidmašīnā ceļā uz Denveru pienāca klāt treneris Gregs Popovičs un ieteica turienes labākās ēstuves vakariņām. Par basketbolu gan nerunājām," sacīja Bertānu ģimenes galva.

Dainis Bertāns uzskata, ka Dāvis šosezon sev dotās iespējas laukumā izmanto labi. Komandā esot divi izteikti līderi (Lamarkuss Oldridžs un Demars Derouzens - aut.), bet Dāvis jau mača sākumā zinot, kurā konkrētā brīdī būs jādodas laukumā. 

Dairis un Dāvis šobrīd ir līderi trīspunktu precizitātē abās pasaules spēcīgākajās līgās. Dāvis ir līderis NBA, bet vecākais brālis Dairis visprecīzāk izpilda trejačus ULEB Eirolīgas spēlēs. Abu basketbolistu vecākiem, protams, ir prieks par šādu sasniegumu, bet Dainis Bertāns uzsver galveno basketbolā.

"Basketbols tomēr ir komandas spēle. Protams, patīkami, ka abiem precizitāte ir tik augsta. Tas ir ieguldītā darba rezultāts. NBA ir specializētie treneri, kuri strādā pie metiena attīstības. Eirolīgas klubos vairāk jādara pašam. Ko bērnībā un jaunībā esi apguvis, uz tā arī dzīvo," dēlu precizitāti no perimetra vērtē Dainis.

Ņemot vērā Dāvja augsto precizitāti, ne reizi vien izskanējuši minējumi, ka viņu varētu iekļaut NBA Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursa dalībnieku vidū. Basketbolista vecāki gan apšauba, ka tā notiks.

"Tieši svētdien ar viņu runājām par šo tēmu. Tur laikam vienā mačā jāizmet vismaz desmit tālmetieni, lai uzaicinātu piedalīties šādā konkursā," sacīja Daira un Dāvja mamma Dina.

Dainis Bertāns piebilda, ka Zvaigžņu spēle ir šovs un attiecīgiem jābūt arī konkursu dalībniekiem. Viņiem jāizceļas ne tikai ar precizitāti.

"Tur neskatās uz precizitātes procentu. Jābūt atraktīvam, zvaigznei. Tādam kā Stefens Karijs vai Džeimss Hārdens. NBA visu dara, lai piesaistītu publiku. Liela daļa pat varbūt nemaz nezina par tādu Bertānu," sacīja Dainis Bertāns.

Sarunas gaitā pievēršamies arī vecākā dēla Daira gaitām Eirolīgā. Viņš jau otro sezonu pārstāv Milānas "AX Armani Exchange" vienību.

"Komanda viņiem ir laba, arī komandas gars esot vienotāks nekā pagājušajā sezonā. Pēdējās spēlēs Eirolīgā gan kaut kas nogājis galīgi greizi. Pats Dairis saka, ka atmosfēra komandā esot daudz labāka nekā pērn," sacīja Daira Bertāna tēvs.

Dēla uzturēšanās Itālijas modes galvaspilsētā Milānā dodot arī kādu patīkamu labumu vecākiem - kluba spēlētājiem ir iespēja iegādāties firmas "Armani" apģērbu par ievērojami zemākām cenām nekā veikalos. Arī tiešais avioreiss no Rīgas uz Milānu ļauj vecākiem apciemot dēlu un viņa ģimeni pietiekami bieži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always so excited to come see papa’s games! ? ? @silvifassi

A post shared by Dairis Bertāns (@dairisbertans) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu