Kuri ir pasaulē vislabāk atalgotie basketbolisti? (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bleiks Grifins (no kreisās), Rasels Vestbruks un Džeimss Hārdens
Bleiks Grifins (no kreisās), Rasels Vestbruks un Džeimss Hārdens Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļamerikas profesionālajās līgās top klases atlētiem maksā milzīgas naudas summas. No algas līdz algai viņiem nav jādzīvo, var atļauties luksusa dzīvesveidu un par finansiālo nodrošinājumu nav jādomā. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju kontraktu finansiālie apmēri ir brīvi pieejami globālajā tīmeklī. Kuri ir vislabāk atalgotie pasaules spēcīgākās basketbola līgas spēlētāji 2018./2019. gada sezonā? Skaties zemāk. 

10. Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets")

Alga 2018./2019. gada sezonā 30,4 miljoni ASV dolāru

Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: Reuters/ScanPix

29 gadus vecais Hārdens šobrīd ir viens no karstākajiem basketbolistiem NBA. Individuāli viņš aizvada lielisku sezonu un ir viens no galvenajiem pretendentiem uz sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu. 

Hārdens ir viens no visgrūtāk sedzamajiem spēlētājiem, turklāt viņš ir bīstams kā no tālās distances, tā groza tuvumā. Šobrīd viņš ir pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs visā līgā. 

9. Maiks Konlijs (Memfisas "Grizzlies")

Alga 2018./2019. gada sezonā 30,5 miljoni ASV dolāru

Maiks Konlijs
Maiks Konlijs Foto: Reuters/ScanPix

31 gadu vecais Konlijs ir viens no "Grizzlies" komandas līderiem. 2016. gadā viņš parakstīja piecu gadu līgumu par 152,6 miljoniem ASV dolāru, kas tobrīd bija lielākais līgas vēsturē. 

NBA Konlijs aizvada savu 12. sezonu, turklāt visas pavadījis tieši "Grizzlies" sastāvā, kas viņu 2007. gada draftā izraudzījās ar ceturto numuru. 

8. Pols Džordžs (Oklahomasitijas "Thunder")

Alga 2018./2019. gada sezonā 30,6 miljoni ASV dolāru

Pols Džordžs
Pols Džordžs Foto: AFP/SCANPIX

28 gadus vecais Džordžs ir viens no NBA labākajiem vieglajiem uzbrucējiem. Šī sezona ir viņa individuāli veiksmīgākā karjerā. "Thunder" rindās Džordžs spēlē otro sezonu, pirms tam viņš bija neapšaubāms Indiānas "Pacers" līderis.  

Džordžs parakstīja četru gadu līgumu ar "Thunder" par 136 miljoniem, ar opciju pirms pēdējās sezonas izlemt palikt komandā vai pārcelties uz citu vienību. 

7. Kails Laurijs (Toronto "Raptors")

Alga 2018./2019. gada sezonā 31 miljons ASV dolāru

Kails Laurijs
Kails Laurijs Foto: Reuters/ScanPix

32 gadus vecais Laurijs aizvada jau savu 14. sezonu NBA. Šī sezona gan individuāli viņam nav tik veiksmīga kā iepriekšējās astoņas, bet tas saistīts ar to, ka starpsezonā "Raptors" pievienojās Kavai Lenards, kurš ir komandas līderis un rezultatīvākais spēlētājs. 

Nākamā sezona viņa 100 miljonu vērtajā līgumā būs pēdējā. 

6. Gordons Heivords (Bostonas "Celtics")

Alga 2018./2019. gada sezonā 31,2 miljoni ASV dolāru

Gordons Heivords
Gordons Heivords Foto: AFP/SCANPIX

28 gadus vecais Heivords smagas potītes traumas dēļ izlaida teju visu iepriekšējo sezonu. Debijas spēlē "Celtics" kreklā viņš jau pirmajā ceturtdaļā guva kājas savainojumu, bet šosezon ir atpakaļ ierindā. 

"Celtics" ir ļoti labi sabalansēts sastāvs, tāpēc ar individuāli izciliem statistikas rādītājiem Heivords neizceļas. Viņš pašlaik ir vien sestais rezultatīvākais Bostonas vienības spēlētājs. 

5. Bleiks Grifins (Detroitas "Pistons")

Alga 2018./2019. gada sezonā 31,9 miljoni ASV dolāru

Bleiks Grifins
Bleiks Grifins Foto: AFP/SCANPIX

29 gadus vecais Grifins vien septiņus mēnešus pēc tam, kad noslēdza maksimālo līgumu (5 gadi par 171,2 miljoniem) ar Losandželosas "Clippers", tika aizmainīts uz "Pistons" komandu. 

Lai arī individuāli spēka uzbrucējs spēlē veiksmīgi, Detroitas komandai šosezon vēl būs krietni jāpapūlas, lai iekļūtu izslēgšanas spēļu turnīrā. 

2009. gada NBA draftā "Clippers" Grifinu izraudzījās ar pirmo numuru. 

2. Kriss Pols (Hjūstonas "Rockets") 

Alga 2018./2019. gada sezonā 35,7 miljoni ASV dolāru

Kriss Pols
Kriss Pols Foto: AFP/SCANPIX

33 gadus vecais Pols tiek uzskatīts par vienu no NBA labākajiem saspēles vadītājiem. Viņš ir lielisks piespēlētājs un līderis arī ārpus laukuma. 

Pols ar "Rockets" noslēdza četru gadu vienošanos par 159,7 miljoniem ASV dolāru. Pēdējā no līguma gadiem viņam būs iespēja izvēlēties - palikt komandā vai ne. 2021./2022. gada sezonā Pola atalgojums ir paredzēts 44,2 miljonu apmērā. 

2. Rasels Vestbruks (Oklahomasitijas "Thunder")

Alga 2018./2019. gada sezonā 35,7 miljoni ASV dolāru

Rasels Vestbruks
Rasels Vestbruks Foto: AFP/SCANPIX

30 gadus vecais Vestbruks ir teju "triple-double" mašīna. Viņš spēlē ļoti rezultatīvi, apgādā partnerus ar piespēlēm un zem groziem vāc atlēkušās bumbas. Iespaidīgi izskatās arī viņa bumbas triecieni grozā no augšas. 

Vestbruks ar "Thunder" noslēdza NBA vēsturē lielāko līgumu. Pieci gadu laikā viņš saņems 206,8 miljonus ASV dolāru, bet šīs sezonas griezumā vispelnošākais spēlētājs viņš nav. 

2. Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers")

Alga 2018./2019. gada sezonā 35,7 miljoni ASV dolāru

Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: AP/Scanpix

34 gadus vecais Lebrons Džeimss tiek uzskatīts par pēdējās desmitgades labāko basketbolistu. Daudzuprāt viņš ir visu laiku labākais. Lai arī sasniedzis 34 gadu vecumu, nekas neliecina, ka Džeimsa karjera lēnām, bet tuvojas izskaņai. 

Pieredzējušais uzbrucējs pagājušajā vasarā pievienojās vienam no slavenākajiem NBA klubiem Losandželosas "Lakers". Tas kļuva par starpsezonas skaļāko darījumu. 

Trīskārtējais NBA čempions Džeimss parakstīja četru gadu kontraktu par 153,3 miljoniem ASV dolāru.  

1. Stefans Karijs (Goldensteitas "Warriors")

Alga 2018./2019. gada sezonā 37,5 miljoni ASV dolāru

Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: AFP/SCANPIX

30 gadus vecais Karijs ir izcils snaiperis un ļoti grūti apturams spēlētājs. Viņš var izpildīt metienus no teju visām pozīcijām laukumā un visnegaidītākajos brīžos. 

Karijs kļuvis par trīskārtēju NBA čempionu; arī šosezon viņa pārstāvētā "Warriors" komanda tiek uzskatīta par galveno titula pretendenti. 

Ar "Warriors" Karijs noslēdza piecu gadu līgumu par 201,2 miljoniem ASV dolāru, kas tobrīd bija vislielākais līgums NBA. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu