No tirdzniecības atsaukta Ķīnā ražota vannas rotaļlieta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Natalia Seliverstova / Sputnik

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) no tirdzniecības atsauc Ķīnā ražoto vannas rotaļlietu - pīļu ģimeni "Yellow Duck" ķīmiskās saindēšanās riska dēļ, informē PTAC pārstāve Evija Lene.

Viņa informēja, ka Ķīnā reģistrētā uzņēmuma "Xihua Toys" vannas rotaļlietai "Yellow Duck" ar Eiropas preču kodu (EAN) 8576778036333 ir konstatētas neatbilstības.

Kā skaidroja Lene, prece rada ķīmiskās saindēšanās risku, jo di-(2-etilheksil) ftalāta un dibutilftalāta saturs, kā arī summārais ftalātu - di-(2-etilheksil) ftalāta, dibutilftalāta un butilbenzilftalāta saturs pīļu figūru dzeltenajā pamatmateriālā pārsniedz noteikto pieļaujamo koncentrāciju.

Ja kāds ir iegādājies šo rotaļlietu IK "Peonijas" tirdzniecības vietās, PTAC aicina sazināties ar komersantu pa tālruni +371 25931744 vai rakstīt uz e-pastu veikalsberniem@inbox.lv, lai saņemtu par preci samaksāto naudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu