Baumaņa pārstāvētā STARD komanda saņems atbalstu no Ford Performance

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STARD

Pēc divām sezonām austriešu autosportista Manfrēda Štola rallijkrosa komandā STARD latviešu rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis 2018.gada beigās vienojās komandu pārstāvēt arī 2019.gadā.

Pēc 2018.gada sezonas beigām pasaules rallijkrosa čempionātu pameta Ford, Peugeot un Audi rūpnīcu atbalstītās komandas, kuru automobiļus privātajiem braucējiem apsteigt bija ļoti sarežģīti. Tas nozīmē, ka 2019.gada sezonā spēku samēri izlīdzināsies un vārdi rezultātu tabulu augšgalā mainīsies.

>>Mirklis atelpai jeb labākie fotomirkļi no rallijkrosa PČ posma Biķerniekos

Baumaņa pārstāvētā STARD vienība noteikti cer, ka tabulās kā viens no pirmajiem būs atrodams latviešu sportista vārds. STARD izplatītā preses informācija ļauj cerēt, ka tā arī būs, jo uz jaunākās Ford Fiesta ST bāzes veidotais rallijkrosa auto no pagājušā gada mašīnas ir pārņemtas tikai atsevišķas detaļas, bet 90% tehnisko risinājumu un komponenšu, tai skaitā arī motors, ir jauni. Kā norāda STARD izpilddirektors Mihaēls Zakovics (Michael Sakowicz), visi jaunā auto mezgli izstrādāti ar domu, ka noteikti būs labāki nekā līdzšinējie, neatkarīgi no tā, vai tas ir turbokompresors, amortizatori un cauruļu drošības karkass vai arī aerodinamisko elementu komplekts u.c.

STARD dizaina birojs
STARD dizaina birojs Foto: STARD

Būtiski arī piebilst, ka liels ieguvums ir ražotāja, šajā gadījumā - Ford, atbalsts. Jau pērn STARD sezonu noslēdza kā labākais privātais projekts, bet Jānis Baumanis finišēja 9.pozīcijā, taču Ford Performance atbalsts nozīmē, ka šosezon potenciāls ir vēl lielāks. 

Kā veiksies Jānim Baumanim un viņa jaunajam sacīkšu auto, redzēsim jau no 5. līdz 6.aprīlim, kad 2019.gada sezonas pirmā posma sacensības tiks aizvadītas Abū Dabī. 

Nobeigumā var piebilst, ka STARD komanda šogad iecerējusi startēt ar divām automašīnām. Kas būs otra auto pilots, pagaidām gan nav paziņots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu