Valkā notikusi sadursme starp automašīnu un diviem mazgadīgiem bērniem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajās brīvdienās Valkā uz gājēju pārejas divi bērni no sāna ieskrējuši automašīnā, informē Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Kā skaidroja Mote, svētdien Valkā, Rīgas ielā, notika sadursme starp automašīnu "Audi" un diviem mazgadīgiem bērniem, kuri tobrīd atradās uz gājēju pārejas. Pēc sākotnējās informācijas, bērni esot ieskrējuši automašīnas sānā.

Policija turpina izmeklēt notikušā apstākļus.

No gada sākuma līdz 21.janvārim Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā reģistrēti seši ceļu satiksmes negadījumi, kur sadursmē ar transportlīdzekļiem cietuši septiņi gājēji. Trīs no šīm personām ir bijušas nepilngadīgas. Sadursmes notikušas gan uz ceļa braucamās daļas, kur gājējiem nav paredzēts atrasties, gan arī uz gājēju pārejām.

Katrs ceļu satiksmes negadījums tiek vērtēts atsevišķi par to kādi ir negadījuma cēloņi, apstākļi un vainīgās personas. Bieži vien šādi negadījumi rodas transportlīdzekļu vadītāju neuzmanības dēļ, taču reizēm ceļu satiksmes negadījuma iniciatori ir gājēji, kuri vienkārši nepareizi novērtējuši esošo situāciju uz ceļa, klāstīja Mote.

Piedaloties ceļu satiksmē, atbildība jāuzņemas ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī gājējiem. Lai nepakļautu sevi briesmām, gājējam pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju jānovērtē situācijas apstākļi, kas neizraisa briesmas sev vai apkārtējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

VP pārstāve atgādina, ka gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par savu drošību pirms pārejas šķērsošanas. Ņemot vērā, ka bieži vien šādos negadījumos tiek iesaistītas nepilngadīgas personas, ieteicams parūpēties, lai arī bērni ir informēti par aktuālajiem ceļu satiksmes noteikumiem.

2018.gadā Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tika reģistrēti 55 negadījumi, kad ceļu satiksmes negadījumos cieta gājēji. No šiem notikumiem tieši 15 negadījumi notika uz gājēju pārejas, un tieši sešos no gadījumiem cietušas bija nepilngadīgas personas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu