Stājies spēkā attaisnojošais spriedums nepatiesu publikāciju izplatīšanā apsūdzētajai žurnālistei (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Stājies spēkā attaisnojošais spriedums nepatiesu publikāciju izplatīšanā apsūdzētajai laikraksta "Ludzas Zeme" žurnālistei Anitai Daukštei.

Augstākā tiesa nolēma atteikties ierosināt kasācijas tiesvedību sakarā ar prokurora iesniegto kasācijas protestu un cietušā kasācijas sūdzību par Latgales apgabaltiesas 2018.gada 9.oktobra spriedumu, ar kuru žurnāliste attaisnota apsūdzībā par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu masu saziņas līdzeklī, aģentūru LETA informēja AT.

AT Senātam, izvērtējot kasācijas protestā un kasācijas sūdzībā minētos argumentus, neradās šaubas par pārsūdzētā sprieduma tiesiskumu, kā arī izskatāmajai lietai nav būtiskas nozīmes judikatūras veidošanā.

Žurnālistei apsūdzība celta par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu iespiestā veidā masu saziņas līdzeklī. Apsūdzībā norādīts, ka žurnāliste laikraksta "Ludzas Zeme" publicējusi rakstus "Policisti kā bandīti", "Policijā valda dubultstandarti" par kādas personas aizturēšanu un Valsts policijas Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka saistību ar aizturēšanu un veiktajām kratīšanām.

Raksti esot tapuši, uzklausot iesaistītos kādas personas aizturēšanā, lai izraisītu rezonansi sabiedrībā un atspoguļotu vardarbības problēmu policistu darba metodēs.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rēzeknes tiesa pērn atzina apsūdzēto par vainīgu un piemēroja 1290 eiro naudas sodu.

Latgales apgabaltiesa apsūdzēto pilnībā attaisnoja. Tiesas secināja, ka izplatītie raksti par notikumu, kas saistīti ar personas aizturēšanu 2015.gada vasarā, balstīti uz liecinieku sniegto informāciju, viņu uzrādītajiem dokumentiem, protokoliem, tostarp, policijas pārstāvja sniegtajām ziņām žurnālistei.

Latgales apgabaltiesa uzskatīja, ka personu, kura kļūdas dēļ izdarījusi nepareizus secinājumus par jebkādiem faktiem un publiskojusi tos, nevar saukt pie kriminālatbildības par neslavas celšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu