Brieža menedžeris Zeps: Pauze supersērijā ļauj Mairim atgūties no traumām (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis (no labās) un boksera pārstāvis Raimonds Zeps
Mairis Briedis (no labās) un boksera pārstāvis Raimonds Zeps Foto: Ieva Čīka/LETA

Pauze starp Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfinālu un gaidāmo pusfinālu ļauj Latvijas labākajam bokserim Mairim Briedim atgūties no traumām, lai pilnvērtīgi varētu aizvadīt nākamo cīņu, TVNET pastāstīja sportista menedžeris Raimonds Zeps.

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pirmajā cīņā jeb ceturtdaļfinālā Briedis pagājušā gada 10.novembrī Čikāgā uzveica Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru. Jau pēc cīņas Briedis atzina, ka iepriekš gūtā rokas trauma bija jādziedē trīs mēnešus, bet viņš to darīja vien mēnesi, lai varētu aizvadīt ceturtdaļfināla cīņu.

Pagaidām joprojām nav zināms, kad un kur notiks nākamā Brieža cīņa - supersērijas pusfināls pret poli Kšištofu Glovacki. Zeps atzina, ka drīzumā jābūt oficiālam paziņojumam par cīņas norises vietu un laiku.

"Jau tuvākās nedēļas vai divu laikā visam jātop skaidram, bet pagaidām nekādus plašākus komentārus sniegt nevaru. Mairim gan šāda pauze nāk par labu. Viņš vairākus gadus strādājis bez atpūtas. Šobrīd viņam ir iespēja iziet rehabilitāciju pēc operācijām, kā arī psiholoģiski atpūsties no boksa," pastāstīja Latvijas labākā boksera menedžeris.

Pēc Zepa teiktā, Pasaules boksa supersērijas rīkotāji jau pirms šīs sezonas vienojās sadarboties ar visam četrām vadošajām boksa organizācijām: Starptautisko Boksa federāciju (IBF), Pasaules Boksa asociāciju (WBA), Pasaules Boksa organizāciju (WBO) un Pasaules Boksa padomi (WBC). Šobrīd visas četras jostas joprojām pieder Ukrainas bokserim Oleksandram Usikam, kuram gada laikā pēc to izcīnīšanas tās jāaizstāv. Tiesa, Usiks paudis vēl pāriet no 90,7 kg svara kategorijas uz smagsvariem. Tādā gadījumā, pusfinālā starp Briedi un Glovacki "uz spēles" būs WBC un WBO jostas, jo Briedim šobrīd pieder WBC Dimanta josta, bet Glovackim WBO pagaidu josta.

"Nav teikts, ka jostas pāries Maira un Glovacka īpašumā, jo pastāv iespēja, ka Usiks tomēr nemaina svara kategoriju. Šāda iespēja gan ir pavisam neliela," situāciju komentēja Zeps.

Zīmīgi, ka Briedis un Glovackis iepriekš karjerā abi izcīnījuši pasaules čempiona jostas, titula cīņā uzveicot Marko Huku no Vācijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu