Luksemburga gatavojas pārejai uz bezmaksas sabiedrisko transportu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Jau no nākamā gada nelielajā Eiropas valstī Luksemburgā būs pieejams bezmaksas sabiedriskais transports. Luksemburgas valdība atklājusi jaunas detaļas, kā notiks sabiedriskā transporta maksas atcelšana, vēsta medijs “Luxembourg Times”.

Tiek norādīts, ka biļešu kontrolieru darba vietas tiks saglabātas. Par braucienu joprojām būs jāmaksā tiem, kuri ceļo vilcienu pirmajā klasē, kā arī vilcienos, kas ved ārpus valsts robežām, paziņoja Luksemburgas transporta ministrs Fransuā Baušs.

Viņš uzsvēra, ka pārējiem pasažieriem biļetes nebūs nepieciešamas, taču tā vietā biļešu kontrolieriem būs jāuzrāda identifikācijas karte. Tāpat kontrolieri būs vajadzīgi, lai uzraudzītu kārtību vilcienos un nepieciešamības gadījumā sniegtu cilvēkiem padomus.

Luksemburgas jaunā valdība jau novembrī paziņoja par ieceri atcelt braukšanas maksu visos autobusu, tramvaju un vilcienu maršrutos.

Šāds solis valstij izmaksās 41 miljonu eiro gadā, kam finansējums tiks rasts no nodokļu maksātāju naudas. Luksemburga pilnībā uz bezmaksas transportu pāries nākamā gada 1. martā.

Šajā laikā, kā norādīja Baušs, būs pietiekami daudz laika, lai vienotos ar Vācijas, Francijas un Beļģijas dzelzceļa pārvadātājiem par robežas šķērsošanas maksas samazināšanu.

Baušs uzsvēra, ka maksas atcelšana nav paredzēta, lai piespiestu cilvēkus vairāk pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Tā ir daļa no lielāka plāna, kas paredz plašas investīcijas dzelzceļa un tramvaju tīkla infrastruktūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu