Balsojums par jauno valdību gaidāms trešdienas pusdienlaikā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Balsojums par jauno valdību trešdien, 23.janvārī, varētu notikt plkst.12, aģentūra LETA noskaidroja parlamentā.

Topošās koalīcijas un valdības pārstāvji no paša rīta, plkst.9, parakstīs sadarbības līgumu un valdības deklarāciju.

Savukārt plkst.10 sanāks parlamenta Prezidijs, kuram jālemj par ārkārtas sēdes sasaukšanu. Iecerēts, ka Saeimas sēdi varētu sasaukt plkst.12.

Kā ziņots, valdību veidos pieci politiskie spēki - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!".

Visas topošo koalīciju veidojošās partijas ir pieņēmušas oficiālus lēmumus par dalību Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdībā.

Atšķirībā no pārējiem partneriem partijas "KPV LV" frakcijā nav vienota nostāja šajā jautājumā. Par atbalstu dalībai Kariņa vadītā Ministru kabinetā šodien lēma frakcijas vairākums jeb 11 no 16 "KPV LV" deputātiem, četriem deputātiem balsojot pret un vienam nepiedaloties sēdē. Pārējās frakcijas sola vienbalsīgu atbalstu valdībai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu