Iedzīvotāji iebilst pret vairāk nekā 100 gadus sena sporta kompleksa nojaukšanu Āgenskalnā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixels.com

Āgenskalna apkaimes biedrība sākusi parakstu vākšanu, lai teritorijai Baldones ielā 7 netiktu mainīts patlaban noteiktais zemes lietošanas veids un tiktu saglabāts tur jau vairāk nekā 100 gadus esošais sporta klubs.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludinājis šīs teritorijas lokālplānojuma publisko apspriešanu. Lokālplānojuma pasūtītāja ir SIA "Centrālais tenisa klubs", un tā mērķis ir radīt priekšnoteikumus uzņēmējdarbības nodrošināšanai, kas paredz publiskā rakstura apbūves spektra paplašināšanu konkrētajā zemesgabalā. Plānojums paredz publiskās apbūves teritoriju mainīt uz jaukta tipa apbūves teritoriju.

Apkārtnes iedzīvotāji ir nobažījušies, ka pēc lokālplānojuma un zemes lietošanas veida izmaiņām šajā vietā tiks uzbūvēts lielveikals, lai gan tur vairāk nekā 100 gadus ir atradies sporta klubs. Arī patlaban klubā pieejami vairāki atklātie un slēgtie tenisa korti.

"Tas var būtiski pasliktināt transporta, satiksmes drošības situāciju, kā arī dzīves kvalitāti šajā vietā," iedzīvotāji iebilst veikala izveidei tenisa kortu vietā.

Biedrība sākusi parakstu vākšanu, lai pieprasītu vēsturiskā zemes lietošanas veida saglabāšanu. Parakstīt vēstuli iespējams tuvējā veikalā "LaTS", Kuldīgas ielā 32, Kalnciema kvartāla kafejnīcā un Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9. Lokālplānojuma publiskā apspriede norisināsies līdz 5.februārim.

Savukārt 24.janvārī plkst.17 Rīgas domē notiks arī publiskās apspriešanas sanāksme, kurā ikviens interesents varēs piedalīties un izteikt savu viedokli.

Iedzīvotāju bažas daļēji apstiprina arī Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns. Proti, viņš aģentūrai LETA apliecināja, ka būvvalde jau pērn maijā izsniegusi būvatļauju Baldones ielā esošā sporta kluba un tenisa kortu nojaukšanai.

Papildus Butāns gan norāda, ka konkrētajai teritorijai patlaban tiek izstrādāts lokālplānojums un tā izstrādes procesā tika pārvērtēta iespēja un nepieciešamība saglabāt esošo ēku un sporta funkciju.

"Līdz ar to būvvalde pagarināja atzīmes par projektēšanas nosacījumu izpildi veikšanu būvatļaujā, pagarinot termiņu līdz šā gada 26.aprīlim. Līdz šim datumam projektētājiem jāatrisina jautājums par sporta kluba daļēju saglabāšanu, saglabājot autentisko un vēsturisko apbūvi," skaidro Butāns.

Lokālplānojuma paskaidrojumu rakstā gan atzīts, ka īpašumam vēl nav izstrādāta konkrēta būvniecības iecere vienam vai vairākiem konkrētiem izmantošanas veidiem, līdz ar to nav iespējams precīzi noteikt jaunās apbūves plānoto funkciju iespējamo sadalījumu un plānotās platības. Tas nozīmē, ka plānotā apbūve kopumā var ietvert gan atsevišķus biroju un tirdzniecības un/vai pakalpojumu objektus vai arī veidot vienotu jauktas izmantošanas objektu.

Rīgā, Baldones ielā 7, jau kopš 1910.gada atrodas Āgenskalna sporta un vingrošanas biedrības nams. 20. gadsimta 30. gados šajā vietā izbūvēti tenisa korti, kuri tur darbojas arī patlaban. Teritorijā atrodas četri slēgtie tenisa korti, kas atrodas zem aptuveni 10 metrus augsta piepūšamā gaisa kupola, un divi atvērti tenisa korti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu