Dārziņa divi vārti palīdz Rīgas "Dinamo" pārtraukt piecu zaudējumu sēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien pārtrauca piecu zaudējumu sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačos, savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pārspējot Bratislavas "Slovan" vienību.

Rīdzinieki bija cietuši piecus zaudējumus pēc kārtas, kamēr pēdējos astoņos mačos ciestas sešas neveiksmes. Tiesa, neveiksmīgā josla komandu nav pārāk attālinājusi no izslēgšanas turnīra zonas, no kā Latvijas klubs pašlaik atpaliek trīs punktus.

Rīdzinieku labā divus vārtus guva komandas kapteinis Lauris Dārziņš, bet vienu reizi precīzs bija Mārtiņš Dzierkals. Tikmēr ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Miķelis Rēdlihs.

Spēles pirmajās desmit minūtēs laukuma saimniekiem bija viena izdevībā pārspēt pretiniekus, pēc Riharda Mareņa piespēles no vārtu priekšas metot Rēdliham, kura raidījums gan tika neitralizēts. Perioda otrajā pusē "Slovan" vairākas minūtes saimniekoja "Dinamo" aizsardzības zonā, izdarot vairākus metienus pa vārtiem.

Pēc pretinieku ofensīvas izturēšanas "Dinamo" arvien biežāk paviesojās "Slovan" aizsardzības zonā, kas noslēdzās ar vārtu guvumu - 76 sekundes pirms pirmā perioda beigām Dārziņš ar raidījumu zem vārtu pārliktņa panāca 1:0. Sergeja Gimajeva pārkāpuma dēļ rīdzinieki otro trešdaļu sāka mazākumā, kuru gan izturēja.

Tiesa, pēc tam pašu nopelnītais vairākums netika realizēts, turklāt trešdaļas astotajā minūtē pēc ripas zaudēšanas savā zonā viesi izlīdzināja rezultātu, precīzi no vārtu priekšas metot 19 gadus vecajam uzbrucējam Adamam Liškam. Turpinājumā abas komandas apmainījās nerealizētiem vairākumiem, bet sešas minūtes pirms trešdaļas beigām "Dinamo" atguva vadību, Mārtiņam Dzierkalam pielabojot Metjū Majones raidījumu no zilās līnijas. Vārtu guvums tika apstiprināts vien pēc ilgas viedeoatkārtojuma skatīšanās.

Pēc gūtajiem vārtiem "Dinamo" ātri nonāca mazākumā, taču arī šoreiz pretinieku pārspēks tika izturēts. Tiesa, spēlējot jau vienādos sastāvos, perioda priekšpēdējā minūtē Kails Čipčura uzvarēja cīņā vārtu priekšā un panāca 2:2. Perioda pēdējā pusminūtē Timurs Biļalovs divreiz pēc kārtas glāba "Dinamo" no droša vārtu zaudējuma.

Trešā perioda ceturtajā minūtē rīdziniekiem izdevās atjaunot vadību, ātru uzbrukumu ar metienu no neērtas puses noslēdzot Dārziņam. Līdz perioda vidum rīdzinieki paspēja izniekot vēl vienu vairākumu, bet trešdaļas otrajā pusē zaudēja Koltonu Gilīsu, kurš traumas dēļ nevarēja turpināt maču. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Dārziņš gandrīz tika pie "hat-trick", taču viņš kopā ar Brendonu Makmilanu neizmantoja izgājienu divatā pret vienu pretinieku aizsargu.

Četras minūtes pirms trešās trešdaļas beigām viesi par skaitliskā sastāva pārkāpumu saņēma vēl vienu noraidījumu, un arī šoreiz Rīgas hokejisti nespēja realizēt vairākumu. Pusotru minūti pirms finālsvilpes "Slovan" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču rīdziniekiem izdevās noturēt vadību.

Neveiksmju joslā pašlaik ir arī "Slovan", kas zaudējusi astoņās spēlēs pēc kārtas un pat vairs teorētiski nepretendē uz iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Šo mājas spēļu sēriju Rīgas "Dinamo" noslēgs ceturtdien, kad uzņems Minskas "Dinamo", bet pēc tam sekos cīņas izbraukumā pret Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Dinamo", ko pārstāv rīdzinieku bijušais kapteinis un uzbrucējs Miks Indrašis.

Latvijas komandai šodien bija pirmā cīņa pēc KHL Visu zvaigžņu spēles, kurā piedalījās arī rezultatīvākais rīdzinieku aizsargs Metjū Majone un uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Vienībā traumu gan joprojām ārstē rezultatīvais zviedrs Līnuss Videls un cits uzbrucējs Gunārs Skvorcovs.

Rīgas "Dinamo" un Bratislavas "Slovan" savā starpā tikušās 19 reizes un rīdzinieki uzvarējuši 12 cīņās. Šosezon tās vienīgo reizi spēkojušās 12.decembrī, kad viesos Latvijas klubs bija pārāks ar 4:3.

Rīgas komanda ar 50 punktiem 51 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā ir devītajā vietā, kamēr "Slovan" ar 27 punktiem 52 mačos ir pēdējā starp 12 šīs konferences komandām.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu