Ronaldu piekrīt iespaidīgai soda naudai un nosacītam cietumsodam

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/SCANPIX

Portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas Spānijā piekrita iespaidīgai soda naudai un nosacītam cietumsodam.

Bijušajam Spānijas granda Madrides "Real" līderim Ronaldu soda naudā būs jāsamaksā 18,8 miljoni eiro. Viņš arī saņēma 23 mēnešu cietumsodu, tomēr viņš grēkojis pirmo reizi, tāpēc sods ir vien nosacīts un viņam cietumā nebūs jādodas.

Pašlaik 33 gadus vecais Ronaldu otrdien noklausīšanās laikā Madridē atzina savu vainu.

Portugāļu futbolists tika vainots par izvairīšanos no 14,8 miljonu eiro nodokļu maksāšanas laikā no 2011. līdz 2014. gadam, ieņēmumus gūstot par sava tēla tiesību pārdošanu. Sākotnēji Ronaldu visas apsūdzības noraidīja. Savukārt 2017.gadā viņam tika piedāvāts soda naudā samaksāt 14 miljonus eiro, kam futbolists nepiekrita. Tagad viņš panācis vienošanos, bet ar lielākām soda sankcijām.

Ronaldu laikā no 2009. līdz 2018. gadam pārstāvēja Madrides "Real", bet šobrīd viņš jau spēlē Itālijas grandā Turīnas "Juventus".

Problēmas ar nodokļu maksāšanu Spānijā bijušas arī tādiem futbolistiem kā Lionels Mesi, Ksavi Alonso, Radamels Falkao, Luka Modričs un Aleksis Sančess.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu