Loskutovs gatavs ieņemt Kariņa vietu Eiropas Parlamentā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksejs Loskutovs
Aleksejs Loskutovs Foto: Zane Biter/LETA

13.Saeimā neiekļuvušais "Jaunās Vienotības" politiķis Aleksejs Loskutovs ir gatavs doties strādāt uz Eiropas Parlamentu (EP), aģentūrai LETA apliecināja Loskutovs.

Loskutovs atzina, ka tieši viņš varētu ieņemt politiķa, premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) vietu EP. Viņš sacīja, ka sarakstā pirms viņa vēl ir 13.Saeimas deputāti Ojārs Ēriks Kalniņš (JV) un Andrejs Judins (JV). "Cik es zinu, viņi ir nolēmuši nepieņemt mandātu, un es neredzu pamatu atteikties no tā," skaidroja Loskutovs.

Datumu, no kura viņš varētu pieņemt mandātu EP, pagaidām Loskutovs nevarēja nosaukt, jo pirms tam vēl jāveic vairākas formalitātes. Loskutovs norādīja, ka visiem trim kolēģiem vēl jānosūta Centrālajai vēlēšanu komisijai oficiālu atteikumu, bet Loskutovam jāuzraksta piekrišana, līdz ar to kādu laiku tas vēl prasīšot, bet prognozēt, no kura brīža viņa mandāts sāksies vēl nevarot.

EP vēlēšanu likumā teikts, ka, ja ievēlētais EP deputāts nolicis savu mandātu, viņa vietā stājas nākamais kandidāts no tā paša kandidātu saraksta, no kura bija ievēlēts iepriekšējais deputāts. Kariņš 2014.gadā EP tika ievēlēts no "Vienotības" saraksta.

Toreiz "Vienotības" sarakstā aiz Kariņa palika Inese Vaidere, kura jau ir tikusi pie EP deputāta mandāta Valda Dombrovska vietā, un Saeimas deputāts Kalniņš, kurš no EP deputāta mandāta atteicās, kad tas viņam tika piedāvāts 13.Saeimā ievēlētā Arta Pabrika vietā.

Nākamais "Vienotības" sarakstā ir Kārlis Šadurskis, kurš pērnā gada izskaņā jau kļuva par EP deputātu, Kalniņam atsakoties ieņemt Pabrika vietu.

Nākamais kandidāts uz Kariņa atstāto EP deputāta mandātu būtu 13.Saeimas deputāts Judins, taču viņš aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka šādu iespēju neizmantotu, jo vēlas turpināt darbu nacionālajā parlamentā.

Līdz ar Judina atteikšanos no EP deputāta mandāta nākamais rindā ir 13.Saeimā neievēlētais Loskutovs.

Pašreizējā EP sasaukuma pilnvaras beigsies šogad vasarā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu