Latvijas ostās pērn aizturēti trīs ārvalstu kuģi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Jūras administrācijas Kuģošanas drošības inspekcijas inspektori pagājušajā gadā Latvijas ostās ārvalstu kuģiem ostas kontroles inspekcijas veikuši 301 reizi un aizturējuši trīs ārvalstu kuģus, informē Latvijas Jūras administrācijas pārstāve Sarma Kočāne.

Tostarp martā Latvijā aizturēts Antiguas un Barbudas konteineru kuģis, kuram nestrādāja avārijas ģenerators, jūnijā aizturēts Maltas naftas tankkuģis, jo nebija pierādījumu, ka apkalpei izmaksātas algas par iepriekšējiem mēnešiem, bet decembrī aizturēts Maltas beramkravu kuģi, kuram nebija pieejams bunkera degvielas piesārņošanas kaitējuma apdrošināšanas apliecības oriģināls.

Pēc konstatēto trūkumu novēršanas aizturētie kuģi atbrīvoti.

Vienlaikus Kočāne atzīmēja, ka Latvijas kuģi ārvalstu ostās 2018.gadā pārbaudīti 30 reižu, bet neviens Latvijas kuģis nav aizturēts.

Tā kā neviens Latvijas kuģis 2018.gadā nav aizturēts, Latvija joprojām saglabā vietu PMoU (Parīzes saprašanās memorands par ostas valsts kontroli) baltajā sarakstā. Baltajā sarakstā ir iekļautas valstis, kuru kuģi ir droši - ar zemu riska pakāpi, pelēkajā - vidēja, bet melnajā - augsta riska kuģu valstis.

Inspekciju skaits ārvalstu kuģiem Latvijas ostās dažādos gados bijis atšķirīgs - 2017.gadā pārbaudīti 285 kuģi, 2016.gadā - 326 kuģi, 2015.gadā - 282, 2014.gadā - 306, bet 2013.gadā - 202.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu