Tukumā pagājušajā nedēļā pastrādātas vairākas zādzības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixels.com

Pagājušajā nedēļā no vairākiem mājokļiem Tukumā pazudušas vērtīgas lietas, un policija atgādina, ka par sava īpašuma drošību jārūpējas arī pašiem saimniekiem.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka aizvadītajā nedēļā Tukuma iecirknis saņēmis vairāku iedzīvotāju iesniegumus par privātīpašumu apzagšanu. Ļaundari bija apzaguši jaunceltni, trīs privātmājas un divas garāžas. Pārsvarā zagļi iekļuvuši īpašumos, kad to īpašnieki neatradās mājās, nozogot vērtīgas mantas. Saistībā ar minētajām zādzībām policijā ir sākti kriminālprocesi, notiek aizdomās turēto personu noskaidrošana.

Policija atgādina, ka ieteicams sarunāt ar saviem kaimiņiem, lai prombūtnes laikā īpašums tiktu pieskatīts. Tāpat iespēju robežās mājokļus vajadzētu aprīkot ar videonovērošanas sistēmu, signalizāciju un apgaismojumu, ar kustības sensoriem. Likumsargi iesaka arī vērtslietas un naudu glabāt seifā, kas ir attiecīgi nostiprināts, bet, atstājot mājokli, aizvilkt aizkarus vai žalūzijas, lai ļaundari nevarētu redzēt mājas izkārtojumu un vērtīgās mantas. Tāpat vajadzētu pārliecināties, vai ir aizvērti logi un aizslēgtas durvis, un nevajadzētu aizmirst arī par suni, kura klātbūtne var aizbiedēt ļaundarus vai arī dot signālu saimniekam par nelūgto viesi. Vērtīgas lietas nevajadzētu atstāt bez uzraudzības un brīvi pieejamās vietās.

Lai pasargātu savu īpašumu, likumsargi aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un nekavējoties ziņot par sava mājokļa apkaimē pamanītām aizdomīgām personām vai transportlīdzekļiem, piefiksējot to marku, reģistrācijas numuru un krāsu un zvanot policijai pa tālruni 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu