Vai Nastjas Ribkas problēmas ar likumu ir Deripaskas atriebība? (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nastja Ribka
Nastja Ribka Foto: AP/Scanpix

Ar pseidonīmu Nastja Ribka pazīstamās Baltkrievijas modeles un pašpasludinātās seksa treneres Anastasijas Vašukevičas aizturēšana vispirms Taizemē un pēc tam arī Krievijā varētu būt uzskatāma par Krievijas oligarha Oļega Deripaskas atriebību, vēsta Krievijas tīmekļa medijs “Meduza”.

Plašu atpazīstamību Nastja Ribka ieguva 2018.gada februārī, kad Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija vadītais Korupcijas apkarošanas fonds vērsa sabiedrības uzmanību uz Ribkas sociālajos tīklos ievietotajiem attēliem, kur viņa redzama atpūšamies uz jahtas kopā ar oligarhu Oļegu Deripasku. Šajos attēlos redzams arī toreizējais Krievijas vicepremjers Sergejs Prihodjko.

Ribka kopā ar vairākiem citiem cilvēkiem pagājušajā gadā tika aizturēta Taizemē, saistībā ar apsūdzībām nelegālu “seksa kursu” organizēšanu.

Atrodoties apcietinājumā Taizemē, Ribka apgalvoja, ka viņai esot pierādījumi, kas apliecina Krievijas iejaukšanos ASV 2016.gada vēlēšanās. Šos pierādījumus viņa esot ieguvusi, pateicoties sakariem ar Deripasku.

Šomēnes Ribkai Taizemē tika piespriests nosacīts cietumsods un viņa tika izraidīta no Taizemes.

Pagājušajā nedēļā viņa tika aizturēta pēc ierašanās Maskavas Šermetjevas lidostā. Kopā ar Ribku no Taizemes izraidīts un Maskavā aizturēts arī Aleksandrs Kirilovs, kas pazīstams arī kā Alekss Leslijs.

Krievijā Ribkai un Leslijam draud apsūdzības par iesaistīšanu prostitūcijā – par šādu pārkāpumu viņai var piespriest sešu gadu cietumsodu.

Sestdien notikušajā tiesas sēdē Maskavā, kurā tika lemts par drošības līdzekļa noteikšanu, Ribka publiski lūgusi piedošanu krievu oligarham Oļegam Deripaskam un solījusi neizplatīt viņu kompromitējošas ziņas.

Tiesā Ribka uzsvēra, ka viņa tikusi izmantota kā ierocis kādu cilvēku mērķu sasniegšanai.

Ribkai, kā Baltkrievijas pilsonei, no Maskavas lidostas būtu vajadzējis izlidot uz Minsku, tomēr viņa aizturēta lidostā.

Šonedēļ Navaļnijs publiskojis informāciju par sarunu ierakstiem, ko viņa vadītais fonds saņēmis no kāda anonīma sūtītāja pirms vairākiem mēnešiem – šajos ierakstos dzirdams, kā Deripaskam pietuvinātas personas apspriež Ribkas aizturēšanu.

Šie ieraksti varētu būt pierādījums tam, ka Deripaska varētu būt izmantojis savu ietekmi, lai atriebtos Ribkai.

Navaļnijs gan norāda, ka viņam atsūtītas vairākas saites “YouTube” vietnē, kas saturējušas audiofailu. Viņš uzskata, ka šo ierakstu autentiskumu apstiprinot tas, ka Deripasaka esot vērsies tiesā, lai panāktu, ka tiek bloķēta piekļuve šiem failiem.

Ierakstos dzirdamās sarunas notikušas laikā, kas Ribka atradusies apcietinājumā Taizemē.

Šajās sarunās piedalās cilvēki vārdā Tatjana, Georgijs un Viljams.

Georgijs pauž viedokli, ka seksa treniņu rīkotājus, tostarp Ribku, vajagot iesēdināt.

Tomēr Viljams piebilst, ka tik bargs sods viņai pēc Taizemes likumiem nedraudot.

Vēlāk Georgijs pauž viedokli, ka seksa treniņu rīkotājiem var tikt izvirzītas apsūdzības nelikumīgā uzņēmējdarbībā.

Kā vēlāk izrādījās, Ribka Taizemē tiešām tika apsūdzēta nelikumīgā uzņēmējdarbībā, tomēr šajā apsūdzības punktā viņa un Leslijs tika attaisnoti.

Galu galā Ribka un Leslijs tika notiesāti par seksuāla rakstura pakalpojumu sniegšanu – viņi savu vainu atzina, saņēma nosacītus cietumsodus un pagājušajā nedēļā tika izraidīti no valsts.

Navaļnijs apgalvo, ka ierakstā dzirdāmā Tatjana esot Tatjana Monegena – Starptautiskās tirdzniecības palātas Krievijas nodaļas ģenerālsekretāre. Šī organizācija ir cieši saistīta ar Deripasku.

Georgijs ir Georgijs Oganovs ir Deripaskas padomnieks un Deripaskas uzņēmuma “Bazovij eļement” direktoru padomes loceklis. Viņš iepriekš bijis arī preses sekretārs Krievijas vēstniecībā ASV.

Otrdien Ribku un Lesliju atbrīvoja no apcietinājuma. Kā pavēstīja Leslija advokāte, viņiem noteikta policijas uzraudzība.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu