EK atļauj "Blackstone" iegādāties "Luminor Bank"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Nordea" un "DNB" apvienotā banka "Luminor Bank".
"Nordea" un "DNB" apvienotā banka "Luminor Bank". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropas Komisija (EK) atļāvusi ASV investīciju kompānijai "Blackstone" iegādāties Igaunijas "Luminor Bank", kurai ir filiāles Latvijā un Lietuvā, otrdien paziņoja EK.

"EK atbilstoši apvienošanās regulai atļāvusi ASV "Blackstone Group" iegādāties Igaunijas "Luminor Bank", kļūstot par tās vienīgo kontrolējošo īpašnieku," sacīts EK paziņojumā.

Tajā arī minēts, ka paredzētais darījums neradīs bažas par konkurenci, ņemot vērā tā ierobežoto ietekmi uz tirgus struktūru.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank".

2018.gada septembrī tika paziņots, ka par "Luminor" stratēģisko investoru kļūs ASV investīciju kompānija "Blackstone", ieguldot miljardu eiro.

Darījumā "Blackstone" iegādāsies 60% "Luminor Bank" akciju un kļūs par vairākuma akciju īpašnieku līdzās bankas pašreizējiem akcionāriem "Nordea Bank" un "DNB Bank", kuriem katram turpmāk piederēs 20% akciju. Vienlaikus "Blackstone" un "Nordea Bank" noslēguši papildu vienošanos par "Nordea" 20% akciju pārdošanu tuvāko gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu