Danilāna atbilde: jā, kafijā ir kancerogēnas vielas, bet kafijas dzērēji neapmirs kā mušas! (6)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Pēc profesora, gastroenterologa Anatolija Danilāna publiskotā ieteikuma dzert kafiju kaut četras reizes dienā sabiedrībā izcēlās diskusiju karstums par to, kā gan kafija var būt veselīga, ja tajā ir kancerogēnas vielas. Lūk, ko saka profesors, to nenoliedzot, bet aizvien iesakot dzert kafiju!

LTV 1 raidījumā “4. studija” Anatolijs Danilāns atbild skatītājiem, kuri ir neizpratnē par profesora iepriekš sacīto. “Es godīgi strādāju, es neesmu nevienu kafijas graudu vai santīmu dabūjis, es nereklamēju kafiju. Es reklamēju to, lai Latvijā saņemtu zinātniski pareizus medicīnas uzskatus!”

Tam, ka kafijā ir kancerogēnas vielas, profesors piekrīt, tomēr tāpat pastāv uz savu, ka kafija nav slikts uzturlīdzeklis.

“Jebkurš ēdamprodukts ir kaitīgs, jebkurā būs kāda kaitīga viela. Pienā, sviestā, olās, kafijā. Ko tad mums rīt, mīļie?

Ja pierādīts, ka kancerogēnas vielas atrastas kafijā, tad man ir jāpierāda, ka kafijas lietotāji apmirst kā mušas ar vēzi, salīdzinoši ar tiem, kas kafiju nedzer. Nē! Var dzert kafiju četras reizes dienā, bet vēzis nebūs biežāk.

Par spīti tam, ka kafijā ir kancerogēnas vielas, kas ir taisnība. No vēža mirst kā kafijas, tā tējas lietotāji vienādi!”

Arī cilvēkiem ar augstu asinsspiedienu Danilāns iesaka dzert kafiju: “Hipertoniķi drīkst lietot. Kafija normalizē spiedienu – labs spiediens!”

Tāpat profesors piebilst, ka kafija dara labu cilvēku aknām: “Kafijas dzērējiem aknas veselākas. Ja reizi dienā, 20% nedabū cirozi, un, ja 4x kleksē iekšā, – 65% ir labāks aknu stāvoklis.”

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu