Ķuzis: Latvijā pieaudzis sadzīvisku slepkavību skaits; būtībā mēs paši sevi iznīcinām (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Ints Ķuzis
Ints Ķuzis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Melnā statistika liecina, ka pagājušajā gadā Latvijā pieaudzis slepkavību skaits, pārsvarā tās visas ir sadzīviska rakstura slepkavības, to otrdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1"sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Sadzīviskā vardarbība, vardarbība ģimenē, nemotivētā agresija  ir pamatā šodienas noziedzībai Latvijā," norādīja Ķuzis.

Varmākas nošķiršana no upura ir pirmais solis likt varmākam saprast, ka vardarbībai nav vietas sabiedrībā, sacīja Ķuzis.

Runājot par šādas vardarbības iemesliem, Ķuzis norādīja, ka šodien apzīmējums "nelabvēlīga ģimene" nenozīmē, ka šajā ģimenē nav ko ēst  vai vilkt mugurā.

"Nelabvēlīga ģimene ir tāda, kurā valda vardarbība, tā var būt arī nodrošināta ģimene, kas uz āru slēpj iekšējās nesaskaņas, ļaujot varmākam darboties tālāk."

Ķuzis aicināja ziņot par šādiem gadījumiem.

"Ja runājam par pērn 150 bojāgājušajiem uz ceļa, tad slepkavību pagājušajā gadā bijis 80. Būtībā mēs paši sevi iznīcinām," sacīja Ķuzis. "Mūsu pienākums ir to apturēt."

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu