Dienvidkoreja apsūdz Japānu militārā provokācijā (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidkorejas armija trešdien apsūdzējusi Japānu provokācijā par patruļas lidmašīnas palidošanu garām Dienvidkorejas kara kuģim bīstami zemā augstumā.

Dienvidkorejas štābu priekšnieku komiteja paziņoja, ka tas ir jau trešais šāds incidents kopš decembra.

Dienvidkorejas armija apgalvo, ka Japānas lidmašīna lidojusi 60 līdz 70 metrus virs ūdens netālu no Dienvidkorejas karaflotes kuģa jūrā uz dienvidrietumiem no Korejas pussalas.

Seula un Tokija abas ir ASV sabiedrotās un ekonomiskās sadarbības partneres, taču pēdējā laikā abu valstu starpā valda domstarpības par militāriem jautājumiem un kara laika vēsturi.

Abu valstu militārpersonas jau nedēļām strīdas par Japānas apgalvojumu, ka Dienvidkorejas karakuģis decembrī fiksējis savu ieroču kontroles sistēmas radaru uz Japānas patruļas lidmašīnu.

Dienvidkorejas armija noliedza šos apgalvojumus un paziņoja, ka Japānas lidmašīna lidojusi zemu pār karakuģi, kas piedalījās Ziemeļkorejas zvejas kuģa glābšanas operācijā.

Dienvidkorejas štābu priekšnieku komiteja norādīja, ka Japānas lidmašīnu bīstami zemie lidojumi Dienvidkorejas karakuģu tuvumā liek apšaubīt Japānas nolūkus, un paziņoja, ka gadījumā, ja tas turpināsies, Dienvidkorejas armija atbildēs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu