Mistiskais “ēnu objekts” jeb kā plakanās Zemes teorijas piekritēji skaidro Mēness aptumsumus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pasaulē vērojams mēness aptumsums
Pasaulē vērojams mēness aptumsums Foto: SCANPIX

Pilnā Mēness aptumsuma laikā, kas norisinājās 21. janvārī un bija redzams arī Latvijas iedzīvotājiem, Mēness kļuva asinssarkans. Šo fenomenu būtu grūti izskaidrot bez pamatzināšanām orbitālajā mehānikā, tomēr plakanās Zemes teorijas piekritēji arī šoreiz izprātojuši, kā apiet zinātniskos faktus un izskaidrot šo parādību no savas perspektīvas.

Kā raksta "Live Science", tā saucamā asiņainā Supermēness ieiešana Zemes ēnā ziemeļu puslodes vērotājiem bija skatāma 20. un 21. janvārī. Zināms, ka Zemes dabiskais pavadonis iegūst sarkanīgu nokrāsu līdzīgā veidā, kā šī nokrāsa parādās saulrietu un saullēktu laikā, kad Saules stari izkaisās atmosfērā.

Plakanās Zemes piekritēji stāsta, ka pilns Mēness aptumsums patiesībā ir ārkārtīgi reta iespēja ieraudzīt mistisko “ēnu objektu”, kas apriņķo Sauli un reizēm nokļūst Mēness priekšā.

Lūk, lai arī plakanās Zemes piekritēji uzskata, ka mūsu planēta ir plakana kā pankūka, tomēr, vien sev zināmu iemeslu dēļ, Sauli un Mēnesi viņi uztver kā sfēriskus objektus. Šie teorētiķi ir pārliecināti, ka Saule un Mēness apriņķo Ziemeļpolu tieši virs plakanās pankūkas un nekad nenonāk Zemes “apakšpusē”. Ja tā būtu taisnība, tad Mēness aptumsumi – tādi, kādus mēs tos pazīstam – nebūtu iespējami, jo aptumsuma laikā Mēnesim un Saulei jābūt katram savā Zemes pusē.

Plakanās Zemes teorijas piekritēji gan nav varējuši likties mierā un izgudrojuši jaunu teoriju, kas izskaidro šo problēmu.

Rakstā, kas publicēts vietnē “The Flat Earth Wiki”, sazvērnieki nesniedz nekādu tā saucamā “ēnu objekta” aprakstu vai detaļas par tā izmēru, formu, sastāvu vai izcelsmi. Tomēr vietnes rakstnieki apgalvo, ka šī mistiskā figūra izraisa visus Mēness aptumsumus. Ak, jā – turklāt šis objekts ir pilnīgi neredzams, kamēr nav nonācis Mēness priekšā.

“Šis objekts nekad nav redzams, jo atrodas pārāk tuvu Saulei,” rakstā skaidro tā autors.

Tiesa, pat Merkurs, kas ir Saulei tuvākā planēta, ir redzams no Zemes, kaut arī ir salīdzinoši maza planēta. Tas gan neliedz sazvērniekiem rakstīt, ka “dienas laikā nav iespējams redzēt debess ķermeņus, kas atrodas tuvu Saulei.”

Plakanās Zemes teorijas piekritēji tālāk skaidro mistiskā objekta orbītas leņķi, apgalvojot, ka tas ir izliekts 5,15 grādus pret Saules orbitālo plakni. Sakritība vai nē, bet tas ir leņķis, kādā ir izliekta Mēness orbīta attiecībā pret Zemes orbītu. Rakstā netiek sniegti pilnīgi nekādi matemātiskie aprēķini, kas parādītu ceļu līdz šādam iznākumam.

Tātad, ir pavisam skaidrs, ka plakanās Zemes teorijas piekritēju Mēness aptumsuma skaidrojums ir vienkārši “izzīsts no pirksta”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu