Usiks nosaukts par WBC 2018. gada labāko bokseri

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/LETA

Par Pasaules Boksa padomes (WBC) 2018. gada labāko bokseri nosaukts absolūtais čempions pirmajā smagajā svarā ukrainis Oleksandrs Usiks, vēsta organizācija. 

2018. gads Usikam bija veiksmīgākais viņa līdzšinējā karjerā.

Pagājušā gada janvārī viņš Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas pusfinālā "Arēnā Rīga" pēc punktiem sīvā cīņā pieveica Latvijas boksa zvaigzni Mairi Briedi. Jūlijā Usiks guva pārliecinošu uzvaru turnīra finālā, Maskavā uzvarot Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by World Boxing Council (@wbcboxing) on

Pēc šīs uzvaras Usiks kļuva par Muhameda Ali vārdā nosauktās trofejas īpašnieku un savā īpašumā ieguva visas (WBC, WBO, IBF un WBA) čempionu jostas. 

Novembrī Usiks skaistā cīņā Lielbritānijā nokautēja bijušo pasaules čempionu britu Toniju Beljū. Šis nokauts atzīts par gada labāko WBC versijā. 

Par 2018. gada labāko bokseri Usiks tika nosaukts aŗi ietekmīgā Ziemeļamerikas sporta medija ESPN versijā. 

Tikmēr par gada labāko cīņu atzīts smagsvaru duelis, kurā tikās brits Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders no ASV. 

31 gadu vecais Usiks savas karjeras laikā aizvadītajās 16 cīņās nav piedzīvojis zaudējumu, 12 dueļos uzvarot ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu