Rīgas cirks pavasara sezonu atklās ar "Kallo Collective" viesizrādēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Kallo Collective" izrāde "Kāpuriņi"
"Kallo Collective" izrāde "Kāpuriņi" Foto: publicitātes

Rīgas cirks pavasara sezonu atklās ar Somijas laikmetīgā cirka un fiziskā teātra kompānijas "Kallo Collective" izrādi "Kāpuriņi" un radošajām rezidencēm, informēja Rīgas cirka pārstāve Odrija Fišere.

Izrāde "Kāpuriņi" 15. martā un 16. martā būs skatāma mākslas centrā "Zuzeum". Viens no izrādes autoriem ir mūsdienīgais klauns Toms Monktons no Jaunzēlandes, kurš Latvijā ar savu izrādi "Tikai kauliņi" viesojās 2017. gadā. Tāpat kā viņš, arī "Kallo Collective" mākslinieki studējuši Žaka Lekoka skolā Parīzē, kur apguvuši mīma mākslu un fizisko teātri - tajā aktieri tēlu būtību izsaka bez teksta, ar ķermeņa plastikas un kustību partitūras palīdzību.

"Kallo Collective" par izrādi "Kāpuriņi" 2015. gadā ieguva Oklendas "Fringe" festivālā ieguva balvas "Labākā teātra izrāde" un "Labākie kostīmi".

Savukārt Rīgas cirka rezidenču programmā viesojas māksliniece Gudruna Holka no Dānijas. Šajā programmā dažādu jomu māksliniekiem ir iespēja strādāt un iedvesmoties Rīgas cirka telpās, veidojot savas izrādes vai radot "site-specific" darbus. Skaņas un performanču māksliniece Holka Rīgas cirka rezidencē darbojas kopā ar pašmāju mākslinieci Evu Vēveri.

Abu mākslinieču kopdarbs ar nosaukumu "Set Sound to Riga Circus" būs skatāms Rīgas cirkā šī gada jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu