Raimonds un Oskars Petrauski aicina uz koncertu “Brīvdienu mūzika”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raimonds un Oskars Petrauski
Raimonds un Oskars Petrauski Foto: publicitātes

2019. gada pirmajā pusē Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols aicina klausītājus uz jauniem demokrātiskā koncertu cikla “Brīvdienu mūzika” koncertiem. Pirmie ciklā “Brīvdienu mūzika” jau šosvētdien, 27. janvārī, plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē uzstāsies talantīgie mūziķi brāļi Petrauski – pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis.

Brāļi Petrauski ir viens no Latvijas perspektīvākajiem un ievērojamākajiem koncertduetiem, kas regulāri koncertē gan Latvijā, gan ārzemēs. 

“27. janvāra svētdiena mūsu koncertu kalendārā atzīmēta kā īpaši silta diena, kurā vēlamies klausītājiem dāvināt kādu kripatiņu saules, siltuma un vasarīgas enerģijas. Skaņdarbu izvēli šoreiz ir ietekmējuši mūsu laikapstākļi, jo, pateicoties tiem, mums radās sajūta, ka pat izcilākie klasiskās mūzikas šedevri un to autori janvārī vēlētos mazliet vairāk saules. Tādēļ nolēmām tos nedaudz sasildīt ar pašu veidotām parafrāzēm un fantāzijām par mums tuvām klasiskās mūzikas tēmām, kā arī aizvest klasiskos komponistus uz zemēm, kurās savas dzīves laikā viņi noteikti nav bijuši. Piemēram, kas notiktu, ja Mocarts uz brīdi nokļūtu Teksasā, Gēršvins saulainajā Spānijā, bet Bahs nedaudz pastaigātos pa vasarīgo Havanu tālajā Kubā? Varam piebilst, ka ceļojums paredzēts ne tikai pa klasikas tēmām, bet arī kino, pasaules un latviešu mūzikas melodijām. Darbdienā, mūsuprāt, šādas ieceres nebūtu prātīgi īstenot, bet brīvdienā – kāpēc gan ne?” stāsta brāļi.

24. februārī ciklā “Brīvdienu mūzika” tiksimies ar klausītāju iemīļoto operdziedātāju Elīnu Šimku un pianisti Ēriku Milleri, kuru izpildījumā baudīsim opermūzikas ārijas, dziesmas un senās mūzikas repertuāru. 

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu