Gobzems: Šī būs zaudētāju valdība (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas debates
Saeimas debates Foto: Ernests Dinka, Saeima

​Jaunā valdība būs "zaudētāju valdība", debatēs Saeimas sēdē pauda "KPV LV" frakcijas deputāts Aldis Gobzems.

Politiķis uzskata, ka šī būs valdība, kuru vadīs partija, kas ir "zaudējusi vēlēšanās", un premjers Krišjānis Kariņš (JV), kuram "bija bail startēt vēlēšanās, jo ticēja, ka viņa partija zaudēs".

Gobzems arī kritizēja vairākus topošās valdības ministrus, saucot arī viņus par zaudētājiem. Viņaprāt, jaunā valdība nerunās atklātu valodu pretēji tam, kas rakstīts deklarācijā.

Viņaprāt, valdību vadīs arī "kasieris Edgars Jaunups", par kuru kuluāros baumo, ka viņš ir "nokrauts ar noklausīšanas" ierīcēm saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīts uzņēmējs Māris Martinsons.

Gobzems teica, ka šodien zaudēsim uzticību Latvijas parlamentam un demokrātijai, bet partija "KPV LV" - arī uzticību, ko tai deva vēlētājs.

Kamēr Gobzems debatēja, "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš ar izsaucienu no zāles mudināja viņu runāt īsāk.

Kā ziņots, pašlaik notiek Saeimas sēde, kurā deputāti lems par valdības apstiprināšanu.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - "Jaunā Vienotība" (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV", "Attīstībai/Par!" (AP) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

JV valdībā pārstāvēs premjers, kā arī finanšu ministrs Jānis Reirs un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Savukārt JKP valdībā pārstāvēs tieslietu ministrs, premjera biedrs Jānis Bordāns, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

AP būs atbildīga par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kuru vadīs Juris Pūce, Aizsardzības ministriju, par kuru būs atbildīgs Artis Pabriks, kā arī Veselības ministriju, kuru vadīs Ilze Viņķele. Pabriks būs arī premjera biedrs.

VL-TB/LNNK valdībā pārstāvēs kultūras ministre Dace Melbārde un zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, bet "KPV LV" - ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu