Ekonomikas ministra kandidāts meklēs saprātīgāko risinājumu OIK likvidēšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro Foto: Zane Bitere/LETA

Ekonomikas ministra amata kandidāts Ralfs Nemiro (KPV LV) meklēs saprātīgāko risinājumu obligātās iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšanai, aģentūrai LETA pauda Nemiro.

Pirms stāšanās amatā Nemiro jau ir ticies ar Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāru Ēriku Eglīti, kurš iepazīstinājis politiķi ar ministrijas sāktajiem darbiem, tomēr detalizētāk Nemiro ar aktuālajiem likumprojektiem un noteikumiem iepazīsies tad, kad būs stājies amatā.

Nemiro atzina, ka viņam kā ekonomikas ministram ir dots skaidrs un nepārprotams Saeimas uzdevums - pārtraukt OIK līdz šā gada 31.martam. Pēc viņa teiktā, ir vairākas versijas, kā to panākt, tomēr vēl ir jāsaprot, kā atrisināt "vairāku gadu gaitā ievārīto".

"Man būs jāmeklē saprātīgākais risinājums, kādā likvidēt OIK. Ja, pienākot 31.martam, vienkārši izslēgsim pogu un likvidēsim OIK, tad varam sagaidīt dažādus brīnumus. Tajā pašā laikā ir jāsaprot, ka gadījumā, ja kāds cels prasību, kāds varēs celt arī pretprasību, pārskatot visu šajā laikā saņemtā OIK pamatotību," sacīja ekonomikas ministra amata kandidāts.

Nemiro gan uzsvēra, ka EM nav OIK likvidēšanas ministrija, tāpēc viņš amatā strādās ar jautājumiem, kas saistīti ar ekonomikas stiprināšanu un attīstību. Tāpat viņš pauda pārliecību, ka diskutablākie EM kompetences jautājumi tiks pārspriesti ar koalīcijas partneriem un politisko partneru starpā vajadzētu būt labai sadarbībai.

Ņemot vērā, ka Nemiro kandidatūra ekonomikas ministra amatam tika izvirzīta nesen, viņš patlaban vēl nav izveidojis savu biroja komandu, kas tikšot nokomplektēta tuvākajās dienās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu