Vējonis uzrunā jauno valdību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no labās) un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš tikšanās laikā ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kurā Valsts prezidents paziņo, ka valdības veidošana tiek uzticēta "Jaunās Vienotības" prezidenta amata kandidātam.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no labās) un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš tikšanās laikā ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kurā Valsts prezidents paziņo, ka valdības veidošana tiek uzticēta "Jaunās Vienotības" prezidenta amata kandidātam. Foto: Evija Trifanova/LETA

Iedzīvotāji gaida, ka jaunā valdība no pirmās dienas atbildību par valsti uzņemsies ne tikai vārdos, bet gan arī darbos, premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) jaunās valdības pirmajā svinīgajā sēdē sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents norādīja, ka valdības veidošanas process bijis garš, tādēļ zaudēts laiks un iekavēti daudzi būtiski lēmumi, kas var radīt negatīvas sekas valstij.

Vējonis uzsvēra, ka valstij nepieciešams sabalansēts budžets, jo, pēc viņa domām, pienācis laiks domāt par uzkrājuma veidošanu grūtiem laikiem. "Vērtējot pasaules tendences, jābūt gataviem jauniem izaicinājumiem," sacīja prezidents.

Vējonis uzsvēra, ka Latvija turpina attīstīties, bet jāapzinās, ka par to var pateikties Eiropas Savienības (ES) fondu naudām un labvēlīgai ārējai videi, taču šī vide būs mainīga. Tādēļ svarīgi pašiem veidot labvēlīgus apstākļus valsts izaugsmei.

Prezidents norādīja, ka Latvijas nacionālajās interesēs ir stiprināt vienotu ES un sadarboties ar valstīm, kas atbalsta kopīgās Rietumu demokrātiskās vērtības. Pēc viņa domām, valstij jāturpina veidot noturību pret dažādiem mūsdienu apdraudējumiem, tostarp kiberdrošības un klimata pārmaiņu jomā.

Vējonis pateicās Kariņam par "uzdrošināšanos un neatlaidību, meklējot un rodot kopsaucējus kopā ar plaši pārstāvēto partiju loku", lai izveidotu jauno valdību. Prezidents norādīja, ka nedrīkst aizmirst par vēlētājiem dotajiem solījumiem, lai vēlētājs neviltos politiskajās partijās.

Valsts augstākā amatpersona akcentēja, ka nepieciešams veidot labvēlīgus apstākļus, lai stiprinātu valsts konkurētspēju, veidotu stabilu un prognozējamu nodokļu politiku, turpinātu reformas, mazinātu sociālo nevienlīdzību un stiprinātu tiesiskumu.

"Izšķirīgi svarīgi turpināt stiprināt finanšu sistēmas drošību, ieviešot "Moneyval" ziņojuma rekomendācijas, padarot stingrāku un efektīvāku banku sektora uzraudzību un stiprinot kontrolējošo iestāžu sadarbību un koordināciju. Tas valdībai ir jādara nekavējoties, jo kavēšanās var būt bīstama valsts ekonomiskajai attīstībai," uzsvēra Vējonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu