Krievija pieprasa Izraēlai izbeigt uzbrukumus Sīrijas teritorijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: OMAR HAJ KADOUR/AFP

Krievijas Ārlietu ministrija trešdien pieprasīja, lai Izraēla aptur uzbrukumus Sīrijas teritorijā, šādu prasību paužot pēc ziņām, ka Izraēlas triecienos Sīrijā nedēļas nogalē nogalināti vairāk nekā 20 cilvēki.

"Ir jāizbeidz spontānu uzbrukumu rīkošana kaimiņvalsts, šajā gadījumā Sīrijas, teritorijā," žurnālistiem sacīja Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

"Mēs nedrīkstam pieļaut, ka Sīrija, kas ir cietusi pēdējo gadu bruņotajā konfliktā, tiek pārvērsta par ģeopolitisko rēķinu kārtošanas arēnu," viņa piebilda.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) otrdien paziņoja, ka Izraēlas triecienos Sīrijā nogalināts 21 cilvēks.

Izraēla pirmdien apliecināja, ka naktī uz pirmdienu veikusi triecienus Irānas mērķiem Sīrijā.

Vēl svētdien Izraēlas bruņotie spēki paziņoja, ka Izraēlas armija pārtvērusi raķeti, kas izšauta no Sīrijas teritorijas pret Golānas augstienēm.

Izraēla ir solījusi nepieļaut, ka Irāna nostiprina savu militāro klātbūtni Sīrijā.

Irāna ir viens no galvenajiem Sīrijas prezidenta Bašara al Asada starptautiskajiem atbalstītājiem, taču Teherāna noliedz, ka sūtītu savus karavīrus uz Sīriju. Irāna apgalvo, ka nosūtījusi uz Sīriju tikai militāros padomdevējus un brīvprātīgos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu