Ieslodzītais katalāņu līderis kandidēs uz Barselonas mēra amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Viens no Katalonijas neatkarības kustības līderiem Džoakims Forns, kurš Spānijā ieslodzīts cietumā saistībā ar apsūdzībām dumpī, trešdien paziņojis par kandidēšanu uz Barselonas mēra amatu.

Forns tviterī pavēstīja, ka "pieņēmis lēmumu" kļūt par vadošo kandidātu "vienojošā, uzticamā un plašas pārstāvniecības" sarakstā 26.maijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Trimdā Beļģijā mītošā Katalonijas ekspremjera Karlesa Pudždemona valdībā Forns bija atbildīgs par iekšlietām.

Apsūdzības uzturētāji prasa Fornam par dumpi un valsts līdzekļu neatbilstošu tērēšanu piespriest 16 gadus cietumā.

Forns, kurš 18 gadus bijis Barselonas domes deputāts, vēlēšanās būs Pudždemona separātiskās Katalonijas demokrātiskās partijas (PDeCAT) saraksta pirmais numurs.

Viņa galvenie sāncenši būs pašreizējais mērs Ada Kolau, kas pārstāv kreisos spēkus, bijušais Francijas premjerministrs Barselonā dzimušais Manuels Valss un separātistu partijas Katalonijas Kreisie republikāņi (ERC) kandidāts Ernests Maragaļs

Paziņojumā Forns norādīja - tam, ka viņš atrodas cietumā, nevajadzētu būt problēmai.

"Es nevaru pieņemt to, ka tikai tāpēc, ka es esmu ieslodzīts, es nevaru aizsākt savu Barselonas pārveides projektu," viņš norādīja.

Katalonijā tas nav pirmais šāds gadījums.

2017.gada decembrī notikušajās Katalonijas ārkārtas vēlēšanās Katalonijas bijušais vicepremjers Urials Džunkerass bija ERC kandidāts un izcīnīja vietu reģionālajā parlamentā.

26.maijā Džunkerass kandidēs uz vietu Eiropas Parlamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu