Karsums un Daugaviņš rezultatīvi uzvarā pār Kuldu; tiesnesis Odiņš salauž kāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums trešdien guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, bet Kaspars Daugaviņš asistēja tautieša vārtu guvumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, viņu pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai izcīnot uzvaru.

"Spartak" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:3, 2:0, 0:0) pārspēja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ", kurai pārtrūka septiņu uzvaru sēriju.

Karsums vārtus guva piecas minūtes pirms otrā perioda beigām, kad vairākumā noslēgumā pēc Daugaviņa piespēles raidīja ripu augšējā vārtu stūrī.

Karsums šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, lietoja vienu spēka paņēmienu un zaudēja vienīgajā iemetienā. Daugaviņš 18 minūtē un 51 sekundē veica trīs metienus pa vārtiem, bloķēja vienu raidījumu un zaudēja vienīgajā iemetienā.

Pretinieku rindās Kulda nospēlēto 14 minūšu un 16 sekunžu laikā atnesa savai komandai vienu divminūšu noraidījumu.

Karsums šajā sezonā 46 spēlēs guvis deviņus vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles, bet Daugaviņš 51 duelī guvis 12 vārtus un asistējis 20 rezultatīvos uzbrukumos.

Savukārt Kulda 51 spēlē guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā mačā jau trešajā minūtē traumā iedzīvojās latviešu tiesnesis Eduards Odiņš, kuram pēc nogādāšanas slimnīcā tika konstatēts slēgts kreisās kājas apakšstilba kaulu lūzums.

Šajā mačā vietējā Maskavas apgabala "Vitjaz" komanda, kas ir Rīgas "Dinamo" pretiniece par vietu Gagarina kausa izcīņā, savās mājās ar 0:6 (0:1, 0:2, 0:3) kapitulēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai, kur par aizsargu treneri strādā leģendārais latvietis Sandis Ozoliņš.

Tāpat neveiksmi trešdien cieta vēl viena rīdzinieku konkurente "Soči", kas mājās ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) atzina Ņižņekamskas "Ņeftehimik" pārākumu.

Citā mačā ārpus pieteikuma palika latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš, kura pārstāvētā Helsinku "Jokerit" mājās ar 2:3 (1:2, 0:1, 1:0) piekāpās KHL čempionei Kazaņas "Ak Bars".

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 86 punktiem 50 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet no tās par trim punktiem atpaliek 50 cīņas aizvadījusī Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 71 punktu 52 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv". Uzreiz aiz tās par vienu punktu atpaliek 51 maču aizvadījusī Helsinku "Jokerit", bet tai ar 61 punktu 53 cīņās seko Maskavas "Spartak", bet sestā ar 59 punktiem 52 spēlēs ir Maskavas "Dinamo".

Devītā ar 50 punktiem 51 mačā ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē trīs punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 40 punktiem 52 cīņās ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 81 punkts 52 mačos, bet otrā ar 71 punktu ir Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 44 punktiem 51 cīņā ir savainotā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par septiņiem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu